середу, 6 лютого 2019 р.

Невідомий Селінджер

Невідомі твори Селінджера готуються до публікації.

Син Джерома Селінджера, автора роману
"Над прірвою в житі"
, працює над невиданими творами свого батька, написаними письменником протягом 50 років.





Джером Селінджер помер у 2010 році, залишивши після себе невидані твори. Останньою опублікованою його роботою стала повість "16 Хепворта 1924 року", написана в 1965 році. В останні роки життя письменник майже не спілкувався з зовнішнім світом, живучи в невеликому містечку Корніш.

Але в інтерв'ю британському виданню Метт Селінджер підтвердив: займатися літературною творчістю його батько ніколи не переставав. "Все, що він написав, в якийсь момент буде показано", - запевнив він.
«Він [Селінджер] просто вирішив, що краще, що може бути для його роботи, - це не спілкуватися з людьми, зокрема з літераторами», - пояснив Метт самітництво батька.  
За словами Селінджера-молодшого, багато творів його батька ніколи не бачила публіка, і тепер вони разом із вдовою письменникал готують їх до публікації - "так швидко, як можуть". Теми і сюжети цих історій він не розкрив. Пізні твори свого батька Селінджер-молодший описав як роботи, що «не мають лінійної еволюції».

Також додав, що його батько "горів ідеями ... він керував автомобілем, не припиняючи писати щось, біля кожного крісла мав блокнот і робив нотатки". Іноді батько читав написане синові, іноді ні.

«Стає ясно, що він слідував [зовсім] іншій грі», - додав він. Над підготовкою до публікації невиданих матеріалів Метт і Коллін О'Ніл, до яких після смерті автора перейшли виняткові права на твори Селінджера, працюють з 2011 року. При цьому до видання ці праці до сих пір не готові.

«Він хотів, щоб я зібрав все воєдино, і через обсяг роботи він знав, що це займе багато часу», -
зауважив Метт, нагадавши, що його батько був тим, хто майже 50 років писав не для публікації. 


«Так що немає ні небажання [публікувати ці твори], ні [спроб] захистити [літературну працю батька від громадськості]», - пояснив син письменника. «Як тільки цей матеріал буде готовий, ми їм поділимося», - додав він, визнавши однак, що на це підуть роки: «Я не повинен вибачатися, але ваші читачі повинні знати, ми просуваємося [в цій роботі] так швидко, як можемо».

  • Американський письменник Джером Девід Селінджер є автором понад 30 виданих творів. Популярність автору приніс опубліковане в 1948 році оповідання «Добре ловиться рибка-бананка». Світову популярність письменник отримав після виходу в світ в 1951 році роману «Над прірвою в житі».


Немає коментарів:

Дописати коментар