середу, 20 березня 2019 р.

Прикрашені "Посиденьки"


Сонячні березневі дні і теплий вітерець наполегливо нагадують чарівній половині людства, що настала пора виймати з шаф весняно-літній гардероб, невід’ємною частиною якого є різноманітні оздоби.





Вхідним квитком на чергове засідання клубу «Посиденьки» стала наявність улюбленої прикраси. У когось це виявились брошка і браслет, а в когось – намисто.




 


Лариса Миколаївна Булгакова завітала на зустріч з цілою колекцією прикрас з мінералами і гірською породою.




Довгі роки з любов’ю і смком збирала вона в свою скарбничку буси з червоних коралів, бурштину, нефриту, бірюзу, гірського кришталю, серпантину та інших мінералів.



 

Як знавець мінералогії Лариса Миколаївна розповіла цікавинки про кожен різновид каменю з прикрас, їх магічні і цілющі властивості.





Українські жінки полюбляють прикраси з незапам’ятних часів. І численні назви однією з найдавніших прикрас, намиста, свідчать про їх довгу і велику роль в культурі нашої країни.




Тому ми і зробили історичний екскурс в історію появи на території України моніста, бус, коралів, бісерів, дукачів та інших жіночих оздоб.






Не могли не згадати на засіданні клубу і видатну дизайнерку і модельєра, харизматичну, яскраву особистість Коко Шанель.



Для мільйонів жінок саме з її появою в світі моди настала епоха вишуканої простоти і повсякденно можливого шику. Адже з її легкої руки з 30-х років 20 століття в моду ввійшли низки бус різної довжини із перлин, а біжутерія стала невід’ємною частиною жіночого гардеробу.


 

Нашим шанованим членам клубу ми показали п’ять способів носіння довгої низки бус із перлин, а потім запропонували майстер-клас з виготовлення намиста Михайлової Тетяни Андріївни.


 
 


Наступний час пройшов в атмосфері творчого спілкування з майстринею. А в кінці зустрічі ми сфотографували наших жіночок в особисто зробленими на майстер-класі намистами.
 





До нових весняних зустрічей! Чекаємо! Прикрашайте себе і своє життя! ;)))


Білокур Алла,  
відділ абонементу ЦМБ ім. Т.Шевченка

1 коментар: