неділю, 9 червня 2019 р.

Червнева "ГРАНЬ"


4 червня 2019 у приміщенні Сумської міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка відбулося чергове засідання членів літературно-мистецького клубу "Грань". 





На початку засідання присутні заслухали дві доповіді Альбіни Батуріної, що були надруковані у обласній газеті Ярмарок: "Феномен сучасності М. Гоголя" та "Панас Мирний – епічний геній української прози". Микола Ремньов доповнив доповіді цікавими фактами із життя М. Гоголя, та А. Чехова.




Потім, керівник клубу "Грань" Віталій Меланич у своєму виступі розповів про життя і творчість видатного радянського письменника, поета та перекладача – Чуковського Миколу Корнійовича. До речі, він був сином не менш відомого радянського дитячого письменника Корнія Івановича Чуковського.




Народився Микола Чуковський 2 червня 1904 року в Одесі. Дитячі і юнацькі роки провів у Петербурзі. Згодом, там він закінчує Петербурзький університет. В роки навчання починає займатися творчою діяльністю, відвідує літературний гурток під керівництвом Миколи Гумільова. В доробку письменника М. Чуковського 87 книжок. Найбільш відомі з них – романи "Юность", "Слава", "Княжий угол", "Ярославль", та багато інших. Окрім прози, Микола Корнійович написав багато чудових віршів. В. Меланич прочитав два з них: "Закат" і "Ты в запертой квартире", які дуже сподобалися присутнім. Помер письменник у 1965 році.




Керівник клубу відрекомендував нового члена колективу - письменника Бігуненка Анатолія Григоровича, який розповів про себе, та ознайомив зі своєю творчістю. Він виконав на гітарі декілька своїх ліричних пісень.




Наступне слово взяв Микола Ремньов. Він доповів про альманах членів клубу, який готується до друку. Мова йшла про правки текстів, дизайн обкладинки. Більшість присутніх членів клубу проголосували за дизайн обкладинки попередніх випусків.






В кінці заходу, традиційно, свої твори прочитали присутні письменники: Тетяна Прус, Луїза Кривопишина, Альбіна Батуріна, Ольга Воробйова, Ольга Чемодурова, Ірина Булахова, Олександр Сердюченко, а Віталій Меланич прочитав новий поетичний твір Богдани Гусак.




Засідання клубу пройшло в дружній приємній атмосфері, із сподіваннями на нові творчі зустрічі.


Альбіна Батуріна
Член національної спілки журналістів України,
Член прес-центру клубу "Грань"

Немає коментарів:

Дописати коментар