середу, 24 липня 2019 р.

Країна добрих казок Оксани Оснач

Добра новина для наших маленьких читачів!

В Сумах видали книгу казок, яку написала молода матуся, і її можна взяти в бібліотеці.











В Сумах народився новий письменницький талант. Молода матуся, сумчанка Оксана Оснач дебютувала зі збіркою “Країна добрих казок”. Яскраво ілюстрована книга казок для дітей вийшла друком у “Видавничому будинку “Еллада”.



 

Ідея написати казки з’явилася у молодої авторки невипадково. Оксана - мама двох дітей, і вона відчула на собі, як важливо знайти для сучасної дитини правильні слова і художні образи, щоб ознайомити малюка з навколишнім світом у цікавій для нього казковій формі. 






Героями її сюжетів стають самі діти. У захоплюючих оповідках казкарка на прикладі кмітливих і допитливих персонажів виховує в малечі милосердя та любов до рідної землі, вчить цінувати дружбу і завжди вірити в дива. Книга тому і має назву “Країна добрих казок”.

“Коли я починала працювати над книгою, навіть уявити собі не могла, що вона вийде такою яскравою, веселою, від її сторінок віє теплом і дитинством, - розповідає авторка книги Оксана Оснач.
Ідея створити таку книгу прийшла, коли у мене підростали діти, і хотілося їм почитати цікаві сучасні казки українською мовою. Таких, на жаль, дуже мало, тому я почала вигадувати різні казкові історії, які потім записала. Сподіваюся, що вони сподобаються всім діткам, оскільки ці казки пройшли оцінювання найвибагливішого літературного журі - двох моїх малюків”.

Письменницький дебют молодої авторки вийшов дійсно яскравим також завдяки художньому оформленню видання.




У книзі представлені малюнки учнів народної студії образотворчого мистецтва «Світ фарб» обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, а також використані ілюстрації, надані автором.
“Книга казок Оксани Оснач - це літературне відкриття і водночас культурна подія в житті нашого міста, - зазначила Інна Щербина, директор і головний редактор “Видавничого будинку “Еллада”.
Дитячі малюнки, які ілюструють казкові історії авторки, наповнюють їх теплом. Відкриваєш книгу - і з неї струменить веселка фантазії, світла, радості. Поєднання письменницького таланту і творчості дітей у якісному поліграфічному виконанні робить книгу надзвичайною. Це ще одна перлина у культурну скарбницю міста Суми”.

Ця збірка казок для малечі - перша спроба молодої авторки. Своїми цікавими оповідками казкарка знайомить юне покоління із дивовижним навколишнім світом, розкриває його секрети, виховує в дітях милосердя та любов до рідної землі.

Книга була видана за спонсорської допомоги депутата Сумської обласної ради Андрія Кисіля і в якості подарунка презентована юним читачам бібліотеки-філії №4. 


Почитати її, за бажанням, зможуть усі користувачі Сумської МЦБС.  


📚  Узнати про наявність книги за Електронним каталогом Сумської МЦБС 



Немає коментарів:

Дописати коментар