середу, 7 серпня 2019 р.

«Нова хвиля» Сергія Смоленського у нас в бібліотеці


1 серпня у відділі літератури з мистецтва ЦМБ ім.Т.Шевченка відкрилась виставка молодого талановитого сумського художника Сергія Смоленського «Нова хвиля». 










Це вже друга його персональна виставка в нашому місті. В експозиції представлені пейзажі, натюрморти та анімалістика.




Назва виставки не випадкова. «Нова хвиля» - це тому, що в експозиції багато морських пейзажів, і тому, що Сергій презентує більшість своїх робіт вперше, і тому, що він представник молодого покоління митців.




Художнику 27 років, малювати почав з шести років. Навчався в дитячій художній школі ім.М.Лисенка. За професією кухар-кондитер, декілька років працював в кафе та ресторанах. Але потяг до мистецтва виявився сильнішим.




Окрім живопису та графіки Сергій займається і різбленням по шкірі. Декілька його робіт (кулони, заколки, браслети) в цій оригінальній техніці також представлені на виставці. Любов до ремесла він успадкував від батька Ігоря Смоленського, члена Спілки майстрів народного мистецтва України.



Сергій знаходиться в постійному творчому пошуку, прагне до різноманітності стилів і технік. Йому завжди подобалося створювати портрети, але часом хотілося спробувати себе і в інших жанрах.




Спочатку малював графіку, потім захопився живописом акриловими фарбами.





Коли дивишся на картини, представлені на новій виставці, стає очевидним, що художник шукає і свій стиль, і свою тему. 

Ось що каже сам Сергій Смоленський:
"Вибирати один з стилів малювання не особливо хочеться, ось і роботи мої всі різні. Але як багато хто говорить "манера малювання у тебе виходить своя". Мистецтво в моєму житті потихеньку стає на перше місце, і дуже хотілося б, що б воно там і залишалося."
Простежується його тяга до морських пейзажів. 




На виставці багато творів із зображенням маяків, вітрильників і човнів. Море для автора - символ свободи, до якої він прагне і в своїй творчості, і в житті.




Сьогодні Сергій активно бере участь у різноманітних всеукраїнських конкурсах, виставках і ярмарках. Тож побажаємо художнику натхнення та успішної реалізації свої творчих задумів.

З виставкою можна ознайомитися до 30 серпня. Запрошуємо всіх бажаючих! 



Немає коментарів:

Дописати коментар