понеділок, 16 вересня 2019 р.

Сумська МЦБС на Книжковому форумі-2019


12 вересня Сумська міська бібліотечна система брала участь у ІІ Сумському книжковому форумі.  
Під час Форуму відбулась презентація Сумської міської бібліотечної системи, яку представила заст. директора Олена МАРТЮШОВА.









Центральна міська бібліотека ім.Т.Г.Шевченка також представила на форумі книжкові виставки: “Письменницьке багатоголосся Сумщини: книги з автографами літераторів з фондів центральної бібліотеки ім.Т.Г.Шевченка та “Бібліографічні видання центральної бібліотеки ім.Т.Шевченка”.  


Міський голова Олександр ЛИСЕНКО нагородив наших активних читачів, які користуються послугами бібліотек Сумської міської бібліотечної системи, а саме:

1.Шевченко Ольгу Володимирівну, 65 років, читачку абонементу центральної бібліотеки ім.Т.Г.Шевченка – в номінації “Найактивніший шанувальник української книги”.

2. Алещенко Анну Григорівну, 29 років, читачку бібліотеки-філії №4 Сумської міської ЦБС – в номінації “Книжковий гурман українських романів”.

3. Бабака Андрія Олеговича, 13 років, читача бібліотеки-філії №8 Сумської міської централізованої бібліотечної системи – в номінації “Книжковий поглинач пригодницької та фантастичної літератури” та як переможець Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2019».

Директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН зазначила: 
«Мета сьогоднішнього заходу – популяризувати книгу, яка наразі потребує посиленої уваги суспільства – місцевого керівництва, депутатського корпусу, громадських та творчих спілок. Ми не влаштовуємо ярмарок з масштабними продажами, виторгами з наступним переведенням підсумків у матеріальний формат. Ми ставимо за мету ще раз визначити пріоритети в гуманітарній політиці міста і акцентувати увагу всіх: видавців, освітян, працівників культури, всіх мешканців на питаннях підтримки української книги. І всі ми, кожен із нас, має зробити свій посильний внесок у те, щоб ми з вами розвивалися, щоб наша українська нація набувала нових знань, нового досвіду, нової ваги».
На доказ того, що Суми є читаючим містом, Антоніна Кохан озвучила наступні цифри: впродовж 2018 року до міської централізованої бібліотечної системи надійшло 5785 примірників, за вісім місяців поточного року – 3743, щороку відвідувачі міської централізованої мережі читають близько 1 млн 560 тис. примірників книг.

Немає коментарів:

Дописати коментар