середу, 13 листопада 2019 р.

Енергетичні «Посиденьки»

  12 листопада 2019 року в ЦБ ім. Т.Г.Шевченко відбулося чергове засідання клубу «Посиденьки», темою обговорення якого стали альтернативні види енергії.





 
Сучасне життя людства неможливе без енергії. Але вже в недалекому майбутньому настане день, коли на Землі закінчаться звичні нам джерела енергії-вугілля, газ, нафта.




В популярно-пізнавальній формі ми розповіли, як людство напередодні енергетичної кризи шукає і вже використовує інші альтернативні джерела енергії: вітер, воду, сонце, термальні води та інше.

 


Не стоїть осторонь від використання альтернативної енергії і Україна. Представлені відеосюжети познайомили присутніх з вдалою практикою використання сонячної енергії пересічними українцями для освітлення і обігріву приватного будинку і багатоповерхівки. А М.В. Бєлобородов розповів про побачене особисто під час мандрівки використання геотермальних вод.




Кожної осені, з початком опалювального сезону, перед населенням завжди постає питання: як зменшити житлово-комунальні витрати? Ми поділились з членами клубу маленькими хитрощами заощадливого використання вдома тепла, газу, води і проконсультували щодо правильного вибору в магазині економних освітлювальних лампочок нового покоління (енергозберігаючих і світлодіодних).
 


Як завжди порадував музичним експромтом А.Г.Письменний.




Чекаємо на нові цікаві і теплі посиденьки в нашому клубі! 


Алла Білокур, 
абонемент для дорослих ЦМБ ім.Т.Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар