неділя, 2 лютого 2020 р.

Ювілейні «Посиденьки»

28 січня в ЦБ ім. Т.Г. Шевченка відбулося засідання клубу «Посиденьки», присвячене 100-річчю створення Сумського художнього музею і 145-річчю від дня народження його засновника і першого директора Онацького Никанора Харитоновича. 






Символічним стало запрошення на засідання клубу Ареф’євої Галини Володимирівни, яка очолювала Сумський художній музей з 1979 по 2016 роки.


З великою увагою і цікавістю прослухали її розповідь про маловідомі і зовсім нові факти з історії музею і діяльності такої багатогранної і обдарованої особистості, як Никанор Онацький.


З шанобливою вдячністю пригадали ми збирача художніх цінностей, вченого і музейного працівника Оскара-Германа Гансена (1881-1964), частина колекції якого, стала основою і, безумовно, перлиною при створенні художнього музею в Сумах в 1920-му році.



Поціновувачів історії рідної Сумщини ми порадували знайомством з книгами відомого сумського краєзнавця Олексія Васильовича Ленського. Книги були надруковані маленькими тиражами за рахунок автора і люб’язно подаровані бібліотеці ім.Т.Г.Шевченка. 




За насиченою програмою і чаєм час на «Посиденьках» промайнув майже миттєво. А, саме головне, в теплій і дружній обстановці. 



Чекаємо на нові цікаві зустрічі! 


Алла Білокур,
відділ абонементу ЦМБ ім. Т. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар