четвер, 20 лютого 2020 р.

"Зимові метаморфози" гранян


У лютневий холодний вечір у вишуканій залі відділу мистецтв центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка було тепло і затишно. Сюди "Літературна вітальня" мистецького клубу "Грань" запросила поетів та шанувальників поетичного слова на музично-поетичний вечір під назвою "Зимові метаморфози". 
Дивна назва, чи не так? 




Організаторка і ведуча заходу поетка Надія Фурзенко розповіла про те, що назву вечора навіяла їй однойменна поема давньоримського поета Овідія, який в своєму знаменитому творі описує сезонні вибрики природи, які відгукуються в поетичних рядках. То ж, метаморфози у перекладі і є "перетворення", "зміни"… Це і стало лейтмотивом заходу.

Чотири пори року, всі по-своєму чудові, поетичні. Про це пісня Надії Фурзенко "Что ни год". Її виконала композиторка і співачка Олена Чернова.




Схожі нотки простежуються у поетичних віршах Альбіни Батуріної: "Природа мудра, так і знай… В негоди час – не злись… І сніг і зливу зустрічай, подякуй, посміхнись".

Як би там не було, але до зими йдемо через осінь. Про осінні дощі нагадала нова пісня на слова Н. Фурзенко "Мелодии осеннего дождя" у виконанні композиторки і співачки Людмили Пастушенко.

У кожного є свої улюблені пейзажі природи, свої асоціації із зимовими настроями,які знаходять місце у ліричних творах.




Присутні почули вірші про довгоочікуваний сніг Віталія Меланича та Надії Фурзенко: "Прихід зими", "Про сніг", "Снег идет", та інші. 




Поетка Надія Позняк прочитала авторські твори на зимову тематику та у фонетичному запису представила свою пісню "Ніч в унісон" композитора і виконавця Г. Володька.




А поетка Ірина Булахова у своїх віршах змалювала метаморфози сьогорічної зими: "А за окном, то осень, то зима …". Людмила Пастушенко виконала ліричну пісню "Женщина грустила у камина" (слова И. Булахової, музика Л. Пастушенко).




Про відсутність снігу та хуртовин розповіли поетичні рядки віршів Тетяни Прус, Ольги Чемодурової, Тетяни Сокіл, Людмили Клименко, Альбіни Батуріної та Надії Фурзенко.




Зима зимою… Та як же без кохання, ніжних почуттів? Про це співається у пісні А. Батуріної "Візьми у сни" ( музика і виконання Л. Пастушенко).




На заході був присутній композитор і співак Анатолій Пастушенко. Віртуозно володіючи гітарою, він зачарував присутніх своїми музичними творами, серед яких "Февраль" на слова Б.Пастернака, "Баянный мастер" та інші.

Із музичним привітанням виступив бард Віктор Твердунов, мешканець міста Середина-Буда. Він, у супроводі гітари, проспівав декілька пісень, серед них "На Дону".



У поетичних творах Олексія Лагутіна теж проглядаються зимові сюжети, такі ж, як і в поетичних рядках Луїзи Кривопишиної. На її твір "Над світом небо", композиторка О. Чернова написала пісню, яку і виконала на фортепіано. 




Із задоволенням присутні прослухали ще одну пісню Л.Пастушенко "Горит в сети знакомий огонек" на слова Людмили Шемчук.




Завідуюча дорослим абонементом ЦМБ ім. Т. Шевченка Антоніна Колієнко приймала активну участь у заході, опікуючись медійним супроводженням вечора. 




Дуже доречно в кінці вечора прозвучали в запису старі, улюблені пісні: "У природы нет плохой погоды" та "Три белых коня".




Ось і закінчився музично-поетичний вечір "Зимові метаморфози", який подарував всім гарний, піднесений настрій. Та й зима вже не здавалася такою холодною, непривітною. 




Всі учасники поетичного свята щиро дякували Надії Фурзенко за теплу, щиру атмосферу дійства і одержане задоволення.


Альбіна Батуріна,
член НСЖУ та клубу "Грань"

2 коментарі:

  1. If you're trying to lose kilograms then you need to try this totally brand new custom keto plan.

    To create this keto diet, certified nutritionists, fitness trainers, and chefs joined together to produce keto meal plans that are productive, painless, price-efficient, and fun.

    Since their grand opening in early 2019, 100's of clients have already remodeled their body and well-being with the benefits a professional keto plan can provide.

    Speaking of benefits; in this link, you'll discover 8 scientifically-confirmed ones offered by the keto plan.

    ВідповістиВидалити
  2. Did you realize there's a 12 word sentence you can communicate to your crush... that will trigger intense feelings of love and impulsive attractiveness for you buried within his chest?

    That's because hidden in these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's instinct to love, admire and care for you with all his heart...

    ===> 12 Words Who Fuel A Man's Love Impulse

    This instinct is so built-in to a man's genetics that it will drive him to work better than before to do his best at looking after your relationship.

    As a matter of fact, triggering this dominant instinct is absolutely essential to achieving the best possible relationship with your man that once you send your man one of these "Secret Signals"...

    ...You'll immediately notice him open his mind and soul to you in such a way he never expressed before and he will see you as the one and only woman in the universe who has ever truly attracted him.

    ВідповістиВидалити