неділя, 28 лютого 2021 р.

Про пухнастиків і не тільки

"Бог створив кішку для того, щоб у людини був тигр, якого можна погладити" 

Віктор Гюго 

У світі практично немає людей, байдужих до котів. Любов та прихильність до пухнастиків настільки велика, що у них обов’язково мало з’явитися спеціальне свято.

 

 

День кота у світі святкується принаймні п'ять разів на рік: 17 лютого — в Європі, 8 серпня — за ініціативою Міжнародного фонду благополуччя тварин з 2002 року, національні дні котів відзначають у Японії (22 лютого), в США (29 жовтня)

Початок весни – особливо активний період для кішок, тому логічно, що в багатьох країнах (і в Україні, зокрема) це свято відзначається в перший день березня. 

Популярність свята пояснюється тим, що коти споконвіку були найпопулярнішими домашніми улюбленцями людини. Приблизно 80% всіх жителів планети тримають домашніх тварин, і більше половини обрали саме котів. 

До цього свята в різних країнах влаштовують спеціальні виставки, відкривають котячі парки, де можна вигулювати своїх улюбленців, дизайнери навіть шиють колекції одягу для пухнастиків. 

Також цього дня заведено привозити їжу в котячі притулки, і не просто корм, а всілякі делікатеси на зразок м’яса або риби. 

Юнацький абонемент нашої бібліотеки приготував у якості подарунка віртуальне котознайомство із книжками про пухнастиків. Це - веселі пригоди кицьок та їх друзів від різних авторів, цікавинки та корисні відомості про котячих, поради для їх хазяїв тощо. 

Ми вітаємо всіх любителів кішок із цим дуже людяним святом! Любіть та цінуйте своїх «домашніх тигрів» і вони обов'язково подарують вам своє приємне муркотання та любов! ;)) 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар