неділю, 31 жовтня 2021 р.

Читаємо класику: "Гра в бісер" Германа Гессе

Пропонуємо прослухати уривки із книги Германа Гессе "Гра в бісер", які читає провідний бібліотекар Людмила Понкратова. Вона саме зараз знову відкриває для себе класичних авторів і літературу, знаходить багато паралелей із сучасністю і закликає вас доєднатися до цього захоплюючого процесу.

 

Осінь – ідеальна пора для читання. Коли надворі стає все холодніше, то все чого хочеться – утеплитися в улюбленому кріслі із чимось смачненьким та почитати хорошу книгу. А що може бути кращим за якісну, перевірену роками (а то і століттями!) класичної літератури...

Тож, можливо, варто згадати класиків? Класична література більш літературна і життєва, ніж усяка інша література. Тим більше, будь-яка сучасна література пов’язана з класичною: або продовжує її, або заперечує. 

Неможливо насправді зрозуміти літературу якого-небудь періоду і жанру, не знаючи, з чого вона виросла. А вона обов’язково з чогось виросла. Навіть відомо з чого: з того, що їй передувало – не в хронологічному сенсі, а в логічному, а саме - класика.

Щоб розуміти сучасну літературу і не боятися для себе оцінити її, просто необхідно бачити весь процес становлення світової літератури – від самого початку.

Ми пропонуємо вам прослухати уривки із книги Германа Гессе "Гра в бісер", які читає провідний бібліотекар Людмила Понкратова. Вона саме зараз знову відкриває для себе класичних авторів і літературу, знаходить багато паралелей із сучасністю і закликає вас доєднатися до цього захоплюючого процесу.

Книга Германа Гессе "ГРА В БІСЕР" є у фондах майже всіх бібліотек-філій Сумської бібліотечної системи. Тож, прочитати її зможе кожен бажаючий.

Запрошуємо до прослуховування а потім - і до прочитання :) Чекаємо на вас в наших бібліотеках!

Немає коментарів:

Дописати коментар