вівторок, 2 листопада 2021 р.

Клуб «Грань» діє у новому форматі

Шановні друзі! Раді повідомити, що незважаючи на карантинні обмеження літературно-мистецький клуб "ГРАНЬ" продовжує працювати - але уже в новому, віртуальному форматі.

Тепер майданчиком для творчих зустрічей стала веб-гупа "ГРАНІ СЛОВА" у соціальній мережі Фейсбук.


 

 

 

У вересні прес-секретарем літературно-мистецького клубу «Грань» Надією Фурзенко була створена на Фейсбуці веб-група «Грані слова». У сучасних умовах, коли не завжди є можливість живого спілкування, участь у группі цікава, плідна і корисна. 

Група об`єднує учасників клубу «Грань», котрий було створено у 2013 році у місті Суми при центральній міській бібліотеці ім.Т.Г.Шевченка.

Багата творчими подіями історія цього клуба. Видано 5 колективних збірок, проведено безліч презентацій, вечорів, творчих зустрічей. Були краєзнавчі поїздки по Сумській області та в інші області України. Творча спільнота клубу не забуває друзів, яких вже нема з нами. Життя триває, а творчість тримає коло друзів.

 



 

Зараз в групі 23 літератора. Крім того, що поети і прозаїки публікують свої твори, є постійні тижневі рубрики «Словограй» і «Краєзнавчі новинки бібліотеки», "Творимо разом", "Літературна альтанка".

Рубрику «Словограй» веде Богдана Гусак. З великою майстерністю висвітлені цікаві мовознавчі теми: «Словники української мови», «Авторські неологізми» («Новотвори Павла Тичини»), «Оксиморон» (Оксюморон), «Тавтологія», «Фразеологізми» («Фразеологізми у творах Богдана Лепкого.Словник»). Знайомство з цими матеріалами дуже корисно, сприяє вдосконаленню знань з мови, уважному ставленню до слова у своїх творах. 

 

 

Куратор Антоніна Колієнко у рубриці «Краєзнавчі новинки бібліотеки» знайомить із книгами гранян, які вийшли у цьому році і були подаровані бібліотеці. Відбулося знайомство із творами Альбіни Батуриної «Поезія з ароматом кави» і «Рандеву». 

Рубрику «Творимо разом» веде адміністратор Надія Фурзенко. Літературні ігри та завдання допомагають розбудити творчі здібностіі і розвивають креативне мислення, дозволяють знайти нові художні образи. Так граняни складали цікавий колективний ланцюжок хоку на осіннюю тему. 

Богдана Гусак написала: «Ніколи не писала хоку. Дякую за можливість долучитися до вишуканого поетичного жанру». 

Спроба писати в інших жанрах – це відкриття нових граней творчості. В групі було запропоновано практикум по складанню тавтограм. «Літературна альтанка» (теж одна з рубрик) має на меті активізувати відгуки та рецензії на літературні твори. 

Відзначили в групі День учителя і День музики. Свої твори, пов`язані із музикою, опублікували Галина Майорова (м.Середина-Буда), Богдана Гусак і Надія Фурзенко.

Активну участь у роботі веб-групи, крім названих, беруть Булахова Ірина, Юрій Прокопенко, Лідія Журавльова (Греція, Афіни), Віталій Симоновський, Микола Ліщенко, Людмила Пастушенко, Олексій Лагутін. 

Група готова прийняти всіх бажаючих спілкуватися у творчому товаристві. Граняни не втрачають надії на зустріч у бібліотеці.


😀👉Всіх бажаючих приєднатися до групи "Грані слова", просимо звертатись до прес-секретаря клубу "Грань" Надії Іванівни ФУРЗЕНКО.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар