неділю, 18 вересня 2022 р.

Читайте! І е-книги також :)

XXI століття – вік сучасних технологій, що створюють речі, які значно полегшують життя. Одним із таких «відкриттів» є електронна книга, яка зберігає читання у тренді і йде «в ногу» з прогресом. 

Зважаючи  популярність цього ресурсу в 2014 році компанія OverDrive запропонувала оголосити 18 вересня Міжнародним днем читання електронних книг. 

   


Відтоді це свято відзначається у більшості країн світу, адже у такого формату є багато переваг.

Користь електронної можна оцінити в подорожах, бо це надзвичайно зручно. Незалежно від того, чи знаходитесь ви в літаку на висоті 10000 км, чи відпочиваєте, згорнувшись калачиком на дивані, ви можете поринути у світ написаної історії. 

Ще одним із плюсів електронної книги є те, що ви можете носити з собою десятки, а то й сотні документів на одному компактному електронному пристрої.

Також в електронній книзі можливий пошук по тексту, переходи за гіперпосиланнями, відображення приміток, цілком реалізоване підключення словників; доступність до Інтернет відкриває величезні можливості пошуку й завантаження книг, що цікавлять вас. 

При цьому ціна такої книги здебільшого в рази менша; наявність можливості роботи з іншим цифровим вмістом, окрім тексту; можливість конвертування в потрібний формат особистих записів і створення з них власних щоденників і записних книжок, які зручно зберігати у своїй мобільній бібліотеці; а економія паперу безсумнівно порадує захисників природи.

Пропонуємо вашій увазі безкоштовні електронні ресурси нашої бібліотеки


ТАКОЖ надаємо адреси сайтів, де можна завантажити книги абсолютно безкоштовно.
 

  • Ресурси у вільному доступі - широкий список ресурсів відкритого доступу за різними галузями знань. На одній сторінці зібрані посилання на некомерційні, безкоштовні інтернет-ресурси, які репрезентують повнотекстові версії друкованих видань.
  • Онлайн бібліотека java книг українською мовою – зібрана на сайті у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях (мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах).
  • Книги українською мовою – бібліотека книг українською мовою у форматі doc.
  • Бібліотека «Літера» – колекція українських оцифрованих книг у форматах: pdf, djvu.
  • «Відкрита книга» – електронна бібліотека класики української літератури (для електронних книг).
  • «Тексти» на ex.ua – український книжковий розділ на сайті ex.ua.
  • УКРЛІТ.ORG (http://ukrlit.org/) – Публічна електронна бібліотека української художньої літератури.
  • Українська Вільна Бібліотека – електронна українська бібліотека.
  • Українська проза на Ліб. Ру – каталог української прози у форматі txt.
  • УкрКнига – навчальні матеріали вищих навчальних закладів України, книги видатних політиків та цікава художня література.
  • BIBLOS — україномовна Е-бібліотека. Література усіх жанрів, напрямків.
  • Книги для Вас – Електронна бібліотека онлайн. Література, аудіокниги, всі цікаві книги fb2 epub txt java, у форматі pdf mobi djvu doc html rtf mp3 jar jad. Слухати аудіокниги онлайн.
  • RuLit.net (http://www.rulit.me) – Електронна бібліотека онлайн. Література, аудіокниги, всі цікаві книги fb2 epub txt java, у форматі pdf mobi djvu doc html rtf mp3 jar jad. Аудіокниги онлайн.

За джерелами Інтернет

Немає коментарів:

Дописати коментар