четвер, 15 вересня 2022 р.

О’кей, Google! З днем народження! :)

А сталось усе через банальну помилку. Google — неправильно написане слово googol (гугол), яке придумав племінник американського математика Едварда Кайзера, аби позначити число, що складається з одиниці і ста нулів. 

За іншою версією, назва «Google» означає «йти дивитися», що походить від злиття двох слів «go» та «ogle».
 


Згодом виникла і Google Inc. - тепер уже американська публічна транснаціональна корпорація, яку заснували 1998 року два аспіранти Стенфордського університету. Ларі Пейдж і Сергій Брін,  тоді ще 24-річні студенти Стенфордського університету, зареєстрували доменне ім’я «google.com» 15 вересня 1997 року. Саме слово «google» виникло, за словами їх творців, коли один з друзів неправильно записав математичний термін «googol» (гугол).

Через популярність пошуковика в англійській мові з'явився неологізм «to google» («ґуґлити»), що використовується для позначення будь-якого пошуку інформації (вживають не лише стосовно Інтернету, а й під час ходіння до бібліотеки тощо. Це дієслово занесено до словників англійської мови.

Перший логотип Google розробляв Сергій Брін, скориставшись безкоштовною графічною програмою. У 1999 році Сергій звернувся за допомогою до Рут Кедар, яка викладала дизайн в Стенфордському університеті. Рут створила грайливий і простий логотип. Яскраві кольори Google викликають приємні почуття радості, ніби ми граємо в дитячу гру.

Більше узнати за джерелами Інтернет


Немає коментарів:

Дописати коментар