четвер, 23 лютого 2023 р.

«Два кольори» – пісенний символ України: Історія однієї пісні

Слово, особливо поєднане з музикою, теж здатне стати зброєю. Саме про таку пісню, яка втілила в собі щиру душу і непереборний дух України, розповідає відома сумська поетеса і філолог Богдана Гусак.

На прохання слухачів вона підготувала розповідь про історію появи мистецьки довершеного твору «Два кольори», що став пісенним символом України. 

29 лютого виповнюється 59 років з дня її написання.

 

 

 

 

Автором слів цього шедевру став класик української літератури, поет, перекладач і громадський діяч Дмитро Павличко, серце якого, на жаль, перестало битися 29 січня цього року.

А 29 лютого 1964 року (59 років тому), у співаторстві із класиком української музичного мистецтва Олександром Білашем, була написана власне пісня.

Тож, запрошуємо подивитись відеопрезентацію і прослухати аудіоподкаст, підготовані пані Богданою. Вона дуже цікаво та емоційно розповідає як народжувався пісенний твір, що заполонив весь світ і став справжньою візитівкою України.

Наприкінці вас чекає бонус – пісня «Два кольори», яку пані Богдана виконала під час лютневого засідання літературно-мистецького клубу «Грань», що діє на базі Сумської центральної міської бібліотеки імені Тараса Шевченка. 

 

ПРИЄМНИХ ВРАЖЕНЬ!


Немає коментарів:

Дописати коментар