середа, 12 квітня 2023 р.

Квітнева "ГРАНЬ"

9 квітня у центральній бібліотеці ім.Шевченка відбулася чергова зустріч членів літературно-мистецького клубу "Грань". 


 

 

 

 

 

Завідуюча дорослим абонементом бібліотеки Антоніна Колієнко виступила з доповіддю, приуроченою квітневим ювілярам. Так, учасники засідання були ознайомлені із творчістю письменниці, поетеси та драматургині Лесі Верховинки, поета і прозаїка Бориса Тенета, поетеси Ніни Багатої.

Альбіна Батуріна презентувала свої нові книги: "Рандеву", "Дежавю", "Бабье лето", "Літні канікули", "Барви почуттів". Виступ було доповнено декламацією віршів із збірок у виконанні авторки, Ірини Булахової та Людмили Клименко. 

Також відбулася прем'єра нової пісні на вірш Альбіни Батуріної (композитор і виконавець - Лариса Чайченко).

Інна Чірка коротко поділилася враженнями від проведеного 8 квітня власного творчого заходу "Мій початок" у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Володимир Невесенко розповів про свої творчі здобутки. Зокрема, у 2023 році була видана збірка поезії "Від смеркання до війни", надруковано поезії в альманахах "Українська хвиля" і "Сніп", а також у колективній збірці "Україна непереможна". Незабаром планується публікація поетичних творів автора у журналі "Дзвін", альманахах "Ковток життя" та "Грані слова".

Окрім того, було зазначено, що 1 квітня було проведено літературно-музичний марафон "Знайди в собі можливість усміхнутись", який провела Світлана Петренко.

В рамках засідання було заслухано виступ Володимира Головка на тему "Грані творчості". Так, гранянам було представлено інформацію щодо краєзнавчої книги Володимира Підлісного "Штепівка та навколишні хутори і села" та зачитано уривок з неї. 

Окрім того, Володимир Головко розповів про свої музичні здібності, участь у фестивалях "Грай, гармонь", а також таланти у сфері живопису з демонстрацією власних художніх робіт.

Приємним моментом є те, що до заходів клубу долучаються нові особистості. Цього разу про свою поетичну творчість розповіла Анна Карпенко.

Богдана Гусак проінформувала присутніх щодо питань видання альманаху "Грані слова". Було спільно обговорено такі аспекти, як зовнішній вигляд обкладинки, редагування збірки, кількість примірників та інше.

На засіданні було анонсовано проведення творчих заходів Лариси Травнікової (23 квітня) та Тетяни Прус (29 квітня).

 

Інна ЧИРКА,
прес-секретар клубу "ГРАНЬ"

 





Немає коментарів:

Дописати коментар