четвер, 20 квітня 2023 р.

Казка про авторське право, яку розповідають нейромережі :)

23 квітня кожного року відзначаємо Всесвітній день книги і авторського права. 

В Іспанії в цей день чоловікам дарують книги, а жінкам квіти.

А нейромережі розповідають легенди -  з чого все починалось :)


 

 

 

 

  

Казка про авторське право, яку розповідають нейромережі

 

Жив колись один талановитий письменник на ім’я Райт. Він любив писати казки, які були дуже популярні серед малечі.

 


Райт був дуже щасливий, що його казки надихали інших, і йому завжди подобалося бачити, як читачі захоплено перегортають сторінки його книжок.

 

 

Одного разу, коли Райт повертався з лісу, де він шукав натхення для своєї наступної казки, він зустрів чаклуна. 

 


Чаклун був дуже злий на письменника, тому що казки Райта були такі чудові і подобалися багатьом, а його власні казки не були такими популярними. Чаклун вирішив покарати Райта за його талант і вкрав у нього всі його ідеї для казок.

 


Райт був дуже засмучений, коли зрозумів, що всі його творчі задумки вкрадені, і тепер він не може знайти ніяких ідей для нових казок. Письменник раптом зрозумів, наскільки важливо захищати свої авторські права.

 


Райт звернувся до володаря країни та розповів йому про те, що у нього вкрали всі його ідеї для казок. Володар був дуже обурений і вирішив допомогти Райту. Він викликав чаклуна до себе і став вимагати, щоб він повернув Райтові всі його ідеї для казок.

 

 

Чаклун категорично відмовився і тоді король вирішив влаштувати суд. У суді король впевнився, що право на власні ідеї та задумки Райта було порушене, і що він має отримати відшкодування за свої втрати.



Суд прийняв рішення на користь Райта і чаклун повинен був повернути тому всі його ідеї для казок, а також заплатити відшкодування за збитки, які Райт зазнав через порушення його авторських прав :)

 

 

Це вирок став великою перемогою для Райта та всіх митців, які пишуть книжки, музику, картини та створюють інші твори мистецтва.

 


Райт знову віднайшов натхнення та написав чудову казку про пригоди маленького їжачка, який подолав усі перешкоди, щоб знайти своє місце у світі.

 



Його казка викликала захват у читачів, а Райт став ще більш відомим та успішним письменником.

 


 

Мораль казки:  

Запам'ятайте, що кожен витвір мистецтва має свого творця, який має право на повагу та захист своїх авторських прав. 

Саме тому, 23 квітня кожного року відзначається Всесвітній день захисту авторського права -  щоб нагадати людям, наскільки важливо поважати та захищати творчу працю інших людей!  :)

ТВОРЧИХ УСПІХІВ І НАТХНЕННЯ! ;)) 

 

З повагою, автори казки: 

текст - Chat GPT, ілюстрації - Canva


 








Немає коментарів:

Дописати коментар