вівторок, 25 червня 2024 р.

Евтерпи трепетне звучання: музичний вечір

23 червня в Центральній бібліотеці ім. Т.Г.Шевченка відбувся чудовий музичний вечір “Евтерпи трепетне звучання”, організований за ініціативи літературно-мистецького клубу “Грань”.

 

 

 

Поезія і музика – мистецтва, які об’єднані з давньої пори. На цьому вечорі запрошені гості віртуозно виконали композиції, де слово поета зазвучало в мелодіях талановитих музикантів.

Ведучою заходу була Надія Фурзенко, яка не лише майстерно вела вечір, але й зачарувала присутніх власною поезією, декламованою під музичний супровід Ольги Гроздовської.

Евтерпа – одна із дев’яти муз, покровителька ліричної поезії та музики. В перекладі з грецької – ,, та, що веселить” і ,,винахідниця.” Зображувалася молодою жінкою з вінком живих квітів та сувоєм біля ніг, на інших – з сирингою, флейтою в руці (за міфами, саме вона є винахідницею флейти.) Отже, поезія і музика об’єднані з давньої пори…”.

Учасниками вечора стали відомі в місті митці: Анатолій Тарабан, Віктор Твердунов, Володимир Головко, Едуард Козацький, Ольга Пустова, Людмила Клименко, Лариса Травнікова.

Кожен учасник відповів на питання хазяйки Творчої вітальні про те, як народжуються пісні, яку роль відіграє поезія і музика в житті, про улюблені музичні жанри та інструменти...

Всі запрошені з задоволенням прослухали музичні відеозаписи у виконанні Сергія Борща і Тетяни Черепової, Людмили та Анатолія Пастушенків, Вікторії Васалатій, ансамблю “Часопис”.

Панувала тепла та затишна атмосфера. Всі присутні були в захваті від чудових виступів та майстерного поєднання поезії та музики.

Щиро дякуємо всім, хто завітав на наш вечір!

 


















 

2 коментарі:

  1. Дякую за публікацію.Хочу додати, що кожен музикант відповів на питання хазяйки Творчої вітальні про те, як народжуються пісні, яку роль відіграє поезія і музика в житті, про улюблені музичні жанри та інструменти...

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за доповнення, Надія Іванівно, додам його в текст допису ))

    ВідповістиВидалити