середу, 10 вересня 2014 р.

Свято площі Покровської

10 вересня в рамках Свята площі Покровської відбулася зустріч працівників юнацького абонементу ЦМБ ім. Т. Шевченка та студентів Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту.

Разом зі своїм мастром виробничого навчання Кураш Н.О. студенти-першокурсники групи № 17 факультету хіміко-бактеріологічного аналізу екскурсійно відвідали відділи ЦМБ та ознайомилися з дуже цікавою  книжковою виставкою "Минуле і сьогодення вулиць м. Суми: Покровська площа".



Родзинкою зустрічі стала віртуальна подорож "Покровська площа: знайома і незнайома" проведена завідуючою бібліографічним віділом Клімачовою Л.Д. 
Студенти познайомилися із історією однієї із найстаріших місцин м. Суми, узнали про походження назви, сумну історію будівель площі, її багаточисельні перейменування, а також про сьогодення і плани на майбутнє наших містобудівників.


Відвідини бібліотеки вийшли дуже змістовними та інформативними: першокурсники стали читачами бібліотеки, узнали багато нового та цікавого про місто Суми, познайомилися з численними можливостями та послугами, які надає ЦМБ ім. Т. Шевченка. Вони побачили роботу всіх структурних підрозділів бібліотеки, оглянули  книжкові, аудіо та відео фонди, узнали про  можливості роботи і спілкування у віртуальному просторі - за допомогою комп"ютерів читального залу і Інтернет-центру.

Тепер ми з нетерпінням чекаємо на нові зустрічі з ними, а також запрошуємо всіх бажаючих познайомитися із чудовою виставкою "Минуле і сьогодення вулиць м. Суми: Покровська площа знайома і незнайома", яка, окрім книжок, презентує також графічні та фактографічні матеріали з історії площі.

Отже, чекаємо на вас!

По темі: Покровська площа – одна з старих  площ міста Суми. Вона отримала свою назву від храму Покрови Пресвятої Богородиці. У 1932 році Покровська церква була підірвана. Навпроти церкви наприкінці ХІХ століття відкрито пам’ятник Івану Герасимовичу Харитоненку. В сквері також була споруджена альтанка.
Покровська площа неодноразово перейменувалася. В 20х-30х роках ХХ століття вона носила назву Червоний майдан. Після війни її об’єднали з Базарною площею і дали спільну назву Базарна. У 1962 році площа була знову перейменована у Червону. У 2009 році їй повернено історичне ім’я - Покровська.

Немає коментарів:

Дописати коментар