середу, 11 лютого 2015 р.

Музична подорож імені П. Чайковського :)


В бібліотеці звучить класична музика

 



Сектор літератури з мистецтва Центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка приготував до 185-річчя великого композитора оригінальний подарунок, а саме  “Музичну подорож сторінками «Дитячого альбому» П.І. Чайковського” для юних шанувальників класичного мистецтва. Цей чудовий концерт  підготували учні і викладачі Сумської дитячої музичної школи № 3.

Супроводжували в чарівний світ музики юних слухачів їх однолітки – ведучі програми Ліза Кравченко і Нікіта Ткаченко.



Сторінка за сторінкою вони відкривали світ дитинства ХІХ століття, змальований Чайковським в музичних п’єсах «Дитячого альбому». В ньому автор представив і дитячі ігри, і танці, і яскраві враження. До кожної п’єси композитор підібрав цікаві для дітей назви: «Гра в конячки», «Марш дерев’яних солдатиків», «Баба Яга», «Вальс», «Старовинна французька пісенька», «Мазурка» та інші.




Присутні на концерті учні 5-х класів (школа № 26) мали змогу почути живі хвилюючі звуки фортепіано, скрипки, труби та багато вокальних номерів, покладених на музику Чайковського. 

 
 





Особливо сподобалося юним слухачам самим стати на хвилинку музикантами.
Скільки радості було в очах дітей, коли вони під акомпанемент «Камаринської» заграли на дзвіночках, маракасах, ложках, трещотках. І навіть простий аркуш паперу в правних дитячих руках перетворився на незвичайний музичний інструмент. 


Організувала і диригувала цим веселим оркестром викладач Олена Бусова. 

На завершення концерту маленькі музиканти традиційно отримали в подарунок від бібліотеки цікаві дитячі книжки. Також присутні мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою, підготовленою бібліотекарями - «Чайковський – дітям».




Т. Лебідь, О.Кузьміна,
сектор літератури з питань мистецтва

Немає коментарів:

Дописати коментар