неділя, 15 лютого 2015 р.

Все про кохання, все про любов…


День Святого Валентина у бібліотеці 

 

Хто з нас не знає – що таке любов? Хто не мріє бути коханим і кохати???
І як добре, що є День Святого Валентина – день, у який усіх об’єднує любов.
З цієї нагоди читальний зал нашої бібліотеки 12 лютого організував невеличке свято – щоб додати до нашого тривожного сьогодення трішки романтики, світла і радості.


«Любви все возрасты покорны» - тому наш захід зібрав людей різного віку: від старого до малого. Вечір проводила зав. читальним залом Людмила Лаврик.


Програму розпочали викладачі четвертої музичної школи з українськими народними піснями, якими розчулили усіх присутніх і налаштували їх на ліричну хвилю. 


Далі пішла ромова про поцілунки, їхні різновиди та особливості. Бо яке ж кохання без поцілунків?
Логічним продовженням теми стало відкриття виставки листівок, журнальної графіки та фотографій з колекцій С.Гуцана та В.Панасюка «Колекція поцілунків». 



Ця виставка – відображення динаміки поцілунків за 100 років: з початку 20 сторіччя до наших днів. За словами колекціонерів, поцілунок – це не лише проявлення емоції, зафіксоване у русі, а й духовний порив: «От избытка сердца говорят уста…». 


Усі присутні мали нагоду не тільки цілуватися, але й отримати прекрасні фото своїх поцілунків, які, можливо, теж колись прикрашатимуть чиїсь колекції.

Завдяки «мобільній бригаді» викладачів третьої музичної школи наше святкування стало романтичнішим і теплішим. Присутні насолоджувалися чарівними звуками живої музики. Особливо порадувала слухачів невимушена імпровізація музикантів. 


Не залишилися осторонь і майстри художнього слова – до нас завітали молоді учасники літературної студії «Лит-ра.com»: Олена Черненко, Ганна Верховцева, Олена Смірнова та Сергій Латишев. Вони читали власні вірші, які викликали у слухачів бурю емоцій та схвальних відгуків. 


Слова про кохання, звичайно, прекрасні, але від слів потрібно завжди переходити до справи. Тому глядачам було запропоновано взяти участь у конкурсі – назвати, що найбільше подобається у своїй половинці, а потім те, що подобається – поцілувати. Учасники (ними були три «золоті» пари – подружжя, які разом вже понад 50 років) і глядачі розважилися вволю і насміялися донесхочу. Досвідчені пари поділилися секретами довгого і щасливого сімейного життя.





В кінці програми, «на десерт», виступила вихованка четвертої музичної школи Марія Загуліна з піснею «Казка про кохання».


Всі відділи бібліотеки (читальний зал, юнацький та дорослий абонементи) підготували до свята книжкову виставку «Прикрась зимовий вечір книгою про кохання», так би мовити – «побачення наосліп» з книгою. 


Тобто читачам пропонуються книги, обгорнуті папером так, що не видно ні назви книги, ні імені автора. Можна бачити лише анотацію, за якою читач і обирає вподобаний літературний твір. А розгорнути і побачити, що ж ти вибрав, можна буде вже вдома. 




Юнацький абонемент підготував ще один подарунок для своїх юних читачів - мультимедійний огляд "Роман про кохання" - захопливу відеоподорож по кращим творам для юнацтва про дружбу та  кохання.

 


Окрім того, 14 лютого абонементи бібліотеки дарували своїм читачам валентинки з найкращими побажаннями. 



Ми приєднуємося до них і закликаємо вас любити одне одного щодня, не тільки на свята! І хай ваше життя буде великим, радісним, щасливим та мирним!!!  

Н. Устименко,
чит.зал ЦМБ ім. Т. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар