понеділок, 21 вересня 2015 р.

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек



Бібліотека… Серце завмира,
Коли пірнаю в тишу таємничу,
Святилище пізнання і добра,
Що в майбуття через минуле кличе...



Всеукраїнський день бібліотек відзначається в нашій країні 30 вересня в День святих Віри, Надії і матері їх Софії. Це дуже символічно, тому що бібліотеки, як скарбниці мудрості і знань, несуть в своїй діяльності мудрі знання для самовдосконалення і пізнання істини.

День бібліотек встановлено в Україні Указом Президента в 1998 році і поступово через проведення інформаційних акцій за межами бібліотечних приміщень перетворюється на загальнонародне свято.

Наше свято свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, до надбань освіти, науки і культури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті нашого суспільства.

Це свято всіх, хто відвідує бібліотеки і в бібліотеках читає книги, використовує друковану і електронну інформацію, приймає участь в читацьких клубах та різноманітних бібліотечних заходах.




Завдяки бібліотекам населення різного віку безкоштовно користується книгами, комп’ютерами, безкоштовним доступом до Інтернет та іншими ресурсами, що необхідні для життя і навчання.



Справжніми помічниками і порадниками до вершин знань і мудрості є наші бібліотекарі – вірні збирачі духовних скарбів, провідники у безмежному морі інформації.



В цьому році Всеукраїнський день бібліотек проходить під гаслом
«Бібліотек@ – діалог, культура, мир!». Бібліотеки згуртовують і поєднують не тільки читачів, а все населення з представниками громадських та управлінських структур, роблять діяльність органів влади прозорою і відкритою для всіх жителів, сприяють взаєморозумінню між людьми. 


Бібліотеки Сумської міської централізованої системи відзначають своє свято в останній тиждень вересня творчими вуличними акціями, флешмобами, бібліотечними уроками та іншими заходами з метою привернути населення міста до широких можливостей та корисних послуг наших бібліотек. 


 
 


Бібліотекарі ЦБС м.Суми заохочують всіх дорослих і дітей відвідати свою бібліотеку та подякувати бібліотекарям за те, що вони прищеплюють навички вчитись, пізнавати світ і себе в ньому, несуть людям добро і культурні надбання. 




В рамках святкування Дня бібліотек в Сумській міській бібліотеці ім.Т.Шевченка традиційно проходить Акція безкоштовного запису в користувачі бібліотеки "СТАНЬ КОРИСТУВАЧЕМ БІБЛІОТЕКИ СЬОГОДНІ!"

Цього року вона триватиме три дні - 28, 29 і 30 вересня, коли всі бажаючі зможуть безоплатно отримати читацький квиток і стати користувачем бібліотеки до наступного бібліотечного свято.

Бажаю всім колегам творчої наснаги, міцного здоров”я, натхнення, радості і нових успіхів у благородній просвітницькій справі !!!


Олена Мартюшова,
заст.директора Сумської міської бібліотечної системи

Немає коментарів:

Дописати коментар