четвер, 24 вересня 2015 р.

Зустріч з письменницею Валентиною Мироненко

Літературна зустріч в бібліотеці




 

В центральній міській бібліотеці ім. Т.Шевченка 24 вересня відбулась літературна зустріч авторки чотирьох поетичних збірок Валентини Мироненко з працівниками бібліотек Сумської міської централізованої бібліотечної системи.

Валентина Мироненко – член Національної спілки журналістів України, лауреат Сумської обласної журналістської премії «Золоте перо Сумщини». Вона все життя пропрацювала журналістом: спочатку в Кролевецькій районній газеті, а потім в обласній «Ленінській правді» та «Сумщині».




Автор презентувала бібліотекарям міста Суми свою нову збірку поезії під назвою
«У полум’ї свічі. Подих сьогодення», видану нещодавно видавництвом «Білий птах».

Сама назва збірки натякає на громадянське звучання поетичних творів, це й зрозуміло, бо сьогодення кожної нашої людини не може бути без болю за майбутнє України.




Попередні поетичні збірки В.Мироненко: «Сповідь» ( 2009 р.), «Автографи серця» (2010 р.) та «Паралельні світи» (2012 р.) складались з ліричної поезії, в якій оспівується рідний край та його люди, світле почуття кохання та прекрасна природа.

За свою першу збірку в 2010 році автор отримала літературну премію імені Олександра Олеся. Це висока відзнака творчості В.Мироненко і привід для подальшого натхнення.





На зустріч в бібліотеку ім. Т.Шевченка В.Мироненко прийшла із своєю подругою – драматургом Людмилою Говійною (псевдонім – Богдана Олександровська), яка в цьому році отримала премію «Коронації слова» за п’єсу «Із Тарасом - через морок».




Цей твір нашої землячки присвячений темі голодомору на Сумщині в 30-і роки ХХ століття. Всі ми незабаром матимемо нагоду ознайомитися з ним. Драма буде втілена на сцені Конотопським народним театром, який мав вже досвід постановок такої тематики. 



 


Вистава буде зіграна конотопськими самодіяльними акторами 28 листопада 2015 року на сцені Сумського обласного академічного театру ім.М.Щепкіна. Адже саме в цей день планується урочисте вшанування жертв сталінських голодоморів в нашому місті.


Олена Мартюшова,
заст.директора Сумської міської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар