середу, 9 вересня 2015 р.

Музейну кімнату Володимира П"янкова відкрито!


Таких почти уж нет, кто помнит гари запах
И яростный накал гремящих тех времён,
Когда шли на смерть в шлемах, касках и папахах,
Когда из каждых двух один был обречён...

Віталій Симоновський



Літературно-мистецький клуб "ГРАНЬ"




На початку вересня, в день визволення міста Суми від німецько-фашистських окупантів, в бібліотеці було відкрито музейну кімнату письменника, журналіста, військового льотчика Володимира П’янкова.






Володимир Олександрович П"ЯНКОВ є дуже відомою в місті людиною. Це справді непересічна особистість. Під час війни - бойовий льотчик-розвідник, інструктор, кавалер п"яти орденів і багатьох медалей. В мирний час - журналіст, член Національної спілки журналістів, письменник, керівник лебединської літературної студії, член Сумського відділення МСПУ, незмінний учасник літературно-мистецького клубу "ГРАНЬ" при ЦМБ ім Т. Шевченка, давній і відданий друг бібліотеки.

Тож не випадковим стало відкриття музейної експозиції цієї славної людини саме в стінах однієї із наших бібліотек - в бібліотеці - філії № 2 Сумської міської бібліотечної системи.

Така експозиція надає можливість всім сумчанам, особливо молодому поколінню, краще пізнати справжній подвиг нашого народу, і його окремих славних синів.






Відтепер усі прихильники письменника мають можливість ознайомитись не тільки з великим творчим доробком майстра, але й переглянути рукописи, рецензії, публікації відомих творів, побачити особисті речі, реліквії, заслужені бойові нагороди та сторінки його бойового життя.



З нагоди відкриття музейної експозиції в бібліотеці зібралися ветерани, друзі, представники письменницького клубу «Грань», дочка та онука Володимира П’янкова, заступник міського голови Степан Якович Пак, начальник відділу культури Сумської міської ради Наталія Цибульська, директор бібліотечної системи Людмила Стадниченко, бібліотекарі, читачі, мешканці мікрорайону. 




Зі словами вдячності за подвиг визволителів до присутніх ветеранів звернувся заступник міського голови Степан Якович Пак. Він сердечно привітав всіх присутніх зі святом визволення та з 360-річницею з дня народження міста Суми.



На знак скорботи присутні хвилиною мовчання пом’янули всіх загиблих у роки війни. 



Святковий концерт  для присутніх підготував хор «Юність» Сумського Національного аграрного університету під керівництвом Біловол А.К. У їх виконанні прозвучали пісні війні та українські народні.


 

Представники депутатського корпусу міської ради за допомогою бібліотекарів  почастували ветеранів польовою кухнею. Під фронтові "сто грамів" ветерани згадували бойових побратимів, важкі військові дороги і натхненно співали пісні своєї молодості.






Наступним завданням для бібліотекарів є подальше поповнення і вдосконалення музейної експозиції, її популяризація серед мешканців міста, особливо підростаючого покоління, проведення уроків мужності, бойовой слави, проведення патріотичних дайджестів і екскурсій.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар