четвер, 19 листопада 2015 р.

Міжнародний чоловічий день, або Як заманити чоловіка до бібліотеки

 

Як же все-таки заманити чоловіка?
Та ще й в бібліотеку?!

 



 

Щоб відповісти на це питання, молоді бібліотекарі Сумської міської бібліотечної системи провели 19 листопада (у Міжнародний чоловічий день) на вулиці Соборній Акцію присвячену цьому дню.

Мета Міжнародного чоловічого дня – привернути увагу до гендерної дискримінації чоловіків при визначенні важливості їх ролі в сім’ї та вихованні дітей. Також організатори свята наголошують на збереженні здоров’я хлопчиків та чоловіків, звертають увагу на їх соціальне, емоційне, фізичне та духовне благополуччя.

Саме ці питання висвітлювали книжкові виставки «Про вас, чоловіки», "Що читають справжні чоловіки", "Чоловіки, що змінили світ" запропоновані бібліотекарями центральної бібліотеки ім.Т.Шевченка мешканцям міста Суми. 





Бібліотекарі вітали чоловіків листівками з побажаннями, а тих хто назве останню прочитану книгу пригощали маленькими солодкими подаруночками - кексом із побажаннями. Запрошували сфотографуватися на згадку у тантамаресці «Справжній український чоловік». 



Роздавали перехожим рекламні буклети, візитівки, інформували чоловіків про послуги бібліотеки та запрошували їх відвідати центральну бібліотеку ім.Т.Шевченка.



 
 
 

А шановним жінкам нагадували, щоб не забули привітати своїх батьків, коханих, братів і синів з цим святом. Принаймні, їм буде приємно знати, що ми їх цінуємо!

P.S.

Це свято призначене не для того, щоб створити конкуренцію Міжнародному жіночому дню, а для того щоб виділити внесок чоловіків у житті суспільства, громади, сім’ї, шлюбу, створити світ, де люди можуть жити в безпеці, розкривати свій потенціал.

До речі, не варто плутати це свято з Всесвітнім днем чоловіків, який з'явився з ініціативи першого і останнього президента СРСР Михайла Горбачова і відзначається в першу суботу листопада.





С. Мамай,
головний методист Сумської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар