середу, 3 лютого 2016 р.

За безпечний Інтернет!




«Люди поводяться в Інтернеті в принципі безтурботно.
Вони не розуміють, що, по-перше, будь-яка інформація там загальнодоступна, а, по-друге, Мережа має властивість «вічної пам'яті»

Олександр Ольшанський,
заступник голови правління Інтернет-асоціації України







9 лютого в світі відзначається День безпечного Інтернету. Цей День започаткований в 2004 році за ініціативи європейських неурядових організацій і відзначається у другий вівторок лютого.

Бібліотеки, як ніхто інший, безпосередньо причетні до цього свята: вони забезпечують користувачам доступ до інформації, навчають отримувати інформацію з Інтернету та надають консультативну допомогу користувачам бібліотек…





В Сумській міській центральній бібліотеці ім.Т.Шевченка безкоштовний доступ до Мережі для всіх бажаючих з’явився в січні 2002 року завдяки грантам.


 
 



Бібліотека одразу запропонувала користувачам чіткі Правила користування Інтернетом в своєму Інтернет-центрі, а також розробила безкоштовні різноманітні програми навчання для різних груп населення.




З часом завдяки іншим грантам та спонсорським коштам безкоштовний доступ до Інтернет з’явився в усіх бібліотеках-філіях нашої ЦБС.






І як в бібліотеці ім.Т.Шевченка, так і в її філіях постійно всі ці роки проводились і донині проводяться для різних користувачів тренінги, групові консультації, індивідуальні навчання по темам «Безпечний Інтернет», «Культура віртуального спілкування», «Віртуальна етика», «Як не бути ошуканим в Інтернеті», «Інтернет-безпека для дітей та батьків», «Безпека у віртуальному світі», «Особливості спілкування у віртуалі», «Інтернет: корисно і безпечно», «Інтернет і безпека дітей», «Країна Онляндія і безпека» та інш.


 


Багато тисяч жителів нашого міста безкоштовно навчились в нашій бібліотеці користуватись всіма доступними послугами Інтернету.





І весь цей час бібліотечні працівники відслідковують і рекомендують користувачам найбільш популярні сайти, вчать всіх – від малого до старого самостійно аналізувати ресурси Інтернету, контролювали дотримання інтелектуальної власності і авторського права.



Олена Мартюшова,
заст. директора Сумської міської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар