четвер, 3 березня 2016 р.

"Золоте надвечір'я"


Творчі зв'язки гранян








27 лютого 2016 року в актовій залі Лебединського медичного училища імені Сітенка відбулися урочистості з нагоди ювілею клубу "Золоте надвечір'я".

 
Його натхненницею і незмінною ведучою є талановита особистість і просто чарівна жінка – Любов Ларіна.

Вона розповіла про те, як створювався клуб, як разом із однодумцями було організовано ансамбль із числа жителів Лебедина та довколишніх сіл району. Серед них чимало ентузіастів із числа студентської молоді. Їхня мета – популяризація народної творчості. Як результат – сотні поїздок Сумщиною із концертними програмами. І скрізь – теплі прийоми й аплодисменти.

Звичайно ж, піснею вітали ювіляри представників громадських організацій міста й області.Серед почесних гостей були й літератори, члени МСПУ, представники Сумського літературно-мистецького клубу "Грань", який діє на базі обласної міської бібліотеки імені Шевченка, Іван Лів та Іван Каравай. В оригінальній формі вони поздоровили членів клубу "Золоте надвечір'я" зі святом, додавши поетичні рядки до теплих побажань успіхів і добра.



Програма свята була цікавою й досить насиченою. Гості мали можливість більше дізнатися про історію Лебедина, що сягає ХVІІ ст., адже відомо, що 1655 року він став сотенним містечком Сумського полку і ввійшов до козачого реєстру під назвою "Лебяжий город ". 

Також Лебедин завжди славився міцними культурними традиціями. Тут народилися оперний співак світового рівня Борис Гмиря, відомий художник Федір Кричевський, письменник Микола Ляшко та ін. Свого часу місто із мелодійною назвою відвідували композитори Сергій Рахманінов і Петро Чайковський. 

У творчій атмосфері на мажорній ноті святкова зустріч добігла кінця, залишивши приємні враження і бажання ще неодноразово відвідати Лебедин, колиску талановитих людей, яким не байдуже, яким буде їхнє майбутнє.

 
Іван Каравай,
член літературно-мистецького клубу "Грань"

Немає коментарів:

Дописати коментар