четвер, 3 березня 2016 р.

"Я все ще граю в ляльки"



Галина Стецька – майстер ексклюзивів






Увечері 2 березня у відділі мистецтв Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка було людно і жваво – відкрилася унікальна виставка авторських робіт Галини Стецької «Я все ще граю в ляльки».


В експозиції – абсолютно ексклюзивні ляльки в людський зріст, оригінальні предмети домашнього текстилю, сумки та багато іншого. Кожна робота неповторна і незабутня, як і сама авторка.




Галина – особистість яскрава, креативна у всіх відносинах. Не дивлячись на пенсійний вік, їй притаманні буйна фантазія і незгасна жага творчості. Вона володіє бездоганним почуття смаку та гармонії. Якщо мисткиня створює костюм, то обов'язково шиє до нього аксесуари, сумки і головний убір.




Про себе розповідає:
«Я не закінчувала спеціальних курсів. На профорієнтації в школі вибрала крій та шиття. Виходило дуже добре. Так і пішло... Чоловік, офіцер-прикордонник, на третій день весілля відвіз мене на прикордонну заставу у Львів. Всім надавалися однакові мебльовані квартири. Це і стало поштовхом для того, щоб зробити своє житло неординарним. Був час розвивати здібності, та й в магазинах одягнутися було практично неможливо. Щоб одягнути дочку і вбратися самій, застосовувала фантазію». 

І донині для Галини Стецької видозмінювати, прикрашати, переробляти, удосконалювати, радикально міняти дизайн кожного куточка квартири - те, без чого обійтися вже не може. Вона створює свій світ і відчуває себе в ньому комфортно. Євроремонтами не цікавиться, адже вони перетворюють квартири в стандарт.



Галина сама вигадує абсолютно оригінальні і стильні вбрання для себе і своїх подруг: починаючи від етнічних до супер-сучасних. До речі, на виставці були присутні і з задоволенням позували для фото і відеокамер чотири її подруги в ексклюзивних сукнях від Стецької. 




Багато назв робіт свідчать про її чудове почуття гумору: лялька – японка – «Япона-мать», диванна подушка з обличчям і рукою грузина – «Різо», чарівна «Баба Йожка». А біля входу за столиком всіх зустрічає велика лялька «Просто Галя» – копія самої майстрині.



Рецепт неповторності цієї стильної жінки – вона не визнає ніякої серійності і в кожну свою нову річ додає своє бачення і свій шарм. На її думку, секрет успіху - це любов до справи, бажання і наполегливість.


 

Помилуватися прекрасними hand-made роботами Галини Стецької всі бажаючі можуть з 2 березня до 3 квітня.

ЗАПРОШУЄМО!!! ВИ НЕ ПОШКОДУЄТЕ! ;)


Т. Лебідь,
відділ мистецтв ЦМБ ім. Т.Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар