понеділок, 23 травня 2016 р.

Зустріч з поетом Петром Перебийносом

 

Творча зустріч в бібліотеці

 




20 травня в Сумській міській центральній бібліотеці ім. Т.Шевченка відбулася зустріч в рамках Всеукраїнського Шевченківського свята до 155-ї річниці перепоховання Великого Кобзаря. До нашої бібліотеки завітав лауреат Шевченківської премії, член Національної спілки письменників України, заслужений діяч мистецтв України, поет Петро Мойсейович Перебийніс.


Автор 25 збірок поезії, лауреат більше десяти літературних премій, багато років був редактором газети «Літературна Україна», заслужений журналіст України. 

Петро Мойсейович прожив довге і насичене подіями життя, тому мав про що розповісти.




Детально розповів присутнім на зустрічі бібліотекарям Сумської міської ЦБС про своє прочитання-вивчення 50 томів творів Івана Франка. Про свою 10-ти тисячну домашню добре сформовану бібліотеку. Про сина – дипломата і доньку, що навчалась на бібліотечному факультеті, а зараз працює на телебаченні. Про своє перше перебування на Сумщині понад 20 років тому і т.п.



Поділився П.Перебийніс з присутніми своїм враженням про захоплення, що триває все його життя, від авіації і класичної музики, про співпрацю із композиторами над створенням пісень, а саме з О.Білашем.



Звичайно, поет не міг не прочитати свої вірші. Читав спокійно і з гідністю, виразно і чуттєво, не міг інакше перед очима сумських прекрасних жінок, як він сам підмітив.




На завершення поет подарував нашій бібліотеці кілька своїх книг з автографом для читачів.



Олена Мартюшова,
заст.директора Сумської міської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар