понеділок, 11 липня 2016 р.

На березі Псла


Літературно-мистецький клуб "ГРАНЬ"



Для членів літературно-мистецького клубу «Грань» творче літо у розпалі... Бажання поєднати активний відпочинок із літературною діяльністю втілилося в ідею якомога більше перебувати на свіжому повітрі.

Це дало можливість отримати не тільки більше вражень від споглядання чудових краєвидів, а й розширити коло знайомств, збагатити знання з історії рідного краю, згуртуватися всередині колективу.

Попереднє засідання у Стеблянках принесло чимало позитивних емоцій, тож започаткована в червні естафета виїзних засідань продовжилася 2 липня. Цього разу літературний десант гранян вирушив до мальовничої місцевості в селі Хомине,що
в передмісті Сум, на запросини Миколи Ремньова.

Організатор зустрічі запропонував цікаву пішу прогуляну селищем, розповівши про історію його заселення. Вузька стежка та місток привели до Псла, який тут звивається, наче змія, між крутих берегів. 

На одному з них під захистом кремезних дерев Микола Омелянович власними силами облаштував чудове місце, де за саморобним столом відбулося чергове засідання «Грані».


Тут і прозвучали нові поетичні й прозові твори Ольги Воробйової, Ірини Булахової, Зої Пігуль, Тетяни Прус, Миколи Балабана, Олексія Лагутіна, Ольги Суровицької, Богдани Гусак, Валентини Кривенчук, Миколи Ремньова, Віталія Меланича.


Після традиційного обміну враженнями, критичними зауваженнями та пропозиціями було сплановано подальшу роботу клубу, яка є досить насиченою та плідною.


Звісно, чимало насолоди було отримано під час купання у Пслі та прогулянки до лісу. Віночок пісень, якими заслухалися вікові дерева, став яскравим підтвердженням гарного настрою дружного колективу.


Дуже швидко сплинув час, не хотілося розлучатися з мальовничими місцями, чудовим відпочинком, але місто та нові справи знову покликали до себе...


Однак світлини, зроблені на лоні природи в селі Хомине, віднині будуть нагадувати про те, як граняни зуміли поєднати прекрасне з корисним, а липневе засідання під блакитним небом на березі Псла увійде в історію клубу як одне з найприємніших.

 
Богдана Гусак,
прес-секретар літературно-мистецького клубу «Грань»

Немає коментарів:

Дописати коментар