четвер, 14 липня 2016 р.

Мирослав Попович про Кроваве ХХ століття









Попович М.В. Кровавый век. – К.: Кордон, 2015. – 990 с.





Мирослав Попович розповідає про Кроваве ХХ століття - для людей думаючих, які шукають відповіді на складні загадки історії...



Книга відомого українського філософа, доктора філософських наук, професора, академіка, лауреата Національної премії ім.Т.Шевченка, громадського діяча Мирослава Поповича присвячена історії європейської цивілізації, головним і трагічним подіям ХХ століття, починаючи з Першої світової війни і закінчуючи «холодною війною».

Люди старшого покоління прожили життя в цьому трагічному ХХ столітті і можуть згадати всі ті події, але далеко не всі можуть їх зрозуміти, не всі знають в чому їх причини та не розуміють в чому джерело того зла, яке заполонило їх життя в ті роки. Кому ж як не філософам та історикам дати відповіді на всі важливі питання буття.  

Ця книга написана і видана десять років тому була українською мовою, а в жовтні 2015 року вийшла російською з метою якомога ширшого залучення читачів до обговорення сьогоднішніх проблем (в тому числі України і Росії), які всі вийшли з того кровавого ХХ століття. Адже у всіх історичних подій є початок і є своє джерело, причина чи особи, які здатні впливати на хід історичних подій.

Автор детально розбирає діяльність таких діячів: керівників держав, національних лідерів, активістів. Деякі з них постають в цій книзі в зовсім іншій інтерпретації, чим були відомі загалу до цих пір. Війна двох цивілізацій і двох світових світоглядів, зміна світового порядку, зміна позицій тих чи інших держав на політичній карті світу впливають на Україну і молода держава Україна не може бути хутором на політичній карті.

Кожного разу, коли суспільство опиняється перед черговою загрозою, вчені-філософи, інтелігенція, які завжди пам’ятають про Біблію, про надбання великої всесвітньої літератури, культури, проводять переоцінку цінностей і виводять свій народ на нові орієнтири і нові сенси людського буття.

Ось в чому вбачає головне завдання своєї книги Мирослав Попович і має надію, що українці не будуть байдужими до своєї держави, а отже і свого життя та майбутнього своїх дітей.


Олена Мартюшова,
заст.директора Сумської міської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар