понеділок, 25 липня 2016 р.

Нас кличе літо...



Буринці з візитом-відповіддю в Сумах


Літературно-мистецький клуб "ГРАНЬ"




Літо - пора подорожей та відпочинку, нових вражень і зустрічей. Наче калейдоскоп, вони змінюють одна одну, залишаючи на пам’ять чудові спогади й світлини.
Нас кличе літо, щойно на зорі
прокинеться із піснею пташина.|Під ноги килимами – сто доріг,
І котиться авто, мов горошина.
Обов’язків, проблем тяжкий ланцюг
Бажання залишити якнайдалі.
До м’яти, материнки, чебрецю
Мерщій ! ... І ноги тиснуть на педалі.
У холодку на березі ріки
так хочеться співати і творити,
із вітром позмагатися стрімким!
Чому б і ні! Тому й нас кличе літо!



Такими поетичними рядками ведуча Богдана Гусак розпочала зустріч із гостями, які прибули з Бурині 13 липня 2016 року. Вона нагадала, що минув майже місяць з того часу, як 17 червня сумський літературний десант висадився із потяга на залізничній станції «Путивль» у Бурині. Тоді було приємно поспілкуватися із творчими людьми цього мальовничого краю, тому вдвічі приємніше побачити їх знову, тепер уже на гостинах у Сумах.



Тож дружними оплесками у Сумській центральній міській бібліотеці ім.Т.Шевченка усі присутні привітали поетів-буринців Аллу Охріменко, Валентину Колесник, Ларису Браташ та Віктора Осадчого! Вони розповіли про життя своєї літературної громади.




А воно дійсно є насиченим і плідним. Гості привезли авторські збірки та колективні альманахи. Вони прочитали свої нові твори та подарували книги бібліотеці.
Митець тоді щасливий, коли відчуває енергетику тих, для кого він творить, коли бачить щасливі вогники в очах поціновувачів свого таланту, коли є підтримка друзів і побратимів по цеху, коли є живе спілкування.



Про це у своїх виступах згадали присутні члени національної Спілки письменників України Тамара Герасименко, Григорій Єлишевич, які брали активну участь у літературній зустрічі в Бурині, та Людмила Ромен і Віктор Скакун. 



«Подібні заходи пожвавлюють літературне життя в нашому краї, сприяють зближенню літераторів із різних куточків області», - додав голова літературно-мистецького клубу «Грань» Віталій Меланич.



З ним важко не погодитися, адже і сумчани, і буринці отримали чимало задоволення від спілкування та почутих поетичних творів. Вони подякували ініціатору та організатору обох зустрічей Світлані Петренко та висловили сподівання, що їхня співпраця на літературній ниві продовжуватиметься.

 

Окрема подяка директору бібліотеки Людмилі Михайлівні Стадниченко за надану можливість регулярно проводити засідання клубу у різних форматах у зручний час.


 


Богдана Гусак,
прес-секретар літературно- мистецького клубу «Грань»

Немає коментарів:

Дописати коментар