четвер, 24 листопада 2016 р.

Дитячий творчий конкурс "Всесвіт очима дитини"




В Сумах визначили п’ять стипендіатів





Десятий рік поспіль у відділі літератури з мистецтва Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка проходить міська виставка-конкурс дитячої творчості “Всесвіт очима дитини”.


Одне з головних призначень конкурсу – розкриття творчих можливостей підростаючого покоління та підтримка талановитих дітей з малозабезпечених, багатодітних сімей, а також дітей з обмеженими фізичними можливостями. Участь в подібних виставках допомагає повірити у свої сили та надихають інших дітей на власну творчість.

Організаторами виступили Сумська міська рада, Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (головний спеціаліст - Скрипченко Н.В.) та відділ літератури з мистецтва Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка.




В конкурсі взяли участь вісімдесят юних сумчан (віком від 8 до 17 років) з 20 творчих організацій міста (СВУМіК ім. Д. Бортнянського та дитяча студія ДПМ при ньому, ДХШ ім. М. Лисенка; Сумський міський центр еколого-натуралістичної творчості молоді; Сумський міський центр науково-технічної творчості учнівської молоді; Відділення соціально-побутової адаптації інвалідів «Спільнота», а також міські загальноосвітні та спеціалізовані школи та гімназії).





Було представлено більше 200 творів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (народна іграшка, різьблення, вишивка, ткацтво, кераміка, витинанка, бісероплетіння, флористика, модульне орігамі, вітраж, квілінг, декупаж, живопис, графіка).

24 листопада 2016 р. відбулось підведення підсумків та урочисте закриття конкурсу, який проходив з 7 по 21 листопада.





Професійне журі (О.М. Чередниченко – заслужений художник України, Н.Г. Латіфова – викладач СВУМіК ім. Д. Бортнянського, Т.О. Лебідь – провідний бібліотекар сектору мистецтв) визначило 5 переможців, яких було нагороджено стипендією Сумського міського голови:
- Ксенія Авраменко, 13 р. (ЦЕНТУМ) – декоративне ліплення
- Дарина Гуща, 15 р. (ДХШ ім. М. Лисенка) – живопис і графіка
- Анастасія Загорулько, 16 р. (ЗОШ № 27) – живопис
- Олексій Колесник, 13 р. (ССШ № 29) – ткацтво
- Анастасія Хребет, 15 р. (ССШ № 29) – декоративний живопис

Ще 25 учасника було відзначено подарунками від Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.




З музичним вітанням учасникам конкурсу виступив ансамбль «Співаночка» з СВУМіК ім. Д.Бортнянського, що виконав українські народні пісні.

Протягом всього урочистого заходу на екрані демонструвався відеоролик з роботами учасників виставки, який підготували працівники відділу літератури з мистецтва.


Тетяна Лебідь, Олена Кузьміна,
відділ літератури з мистецтва


Немає коментарів:

Дописати коментар