неділю, 18 грудня 2016 р.

Євгенія Ланцберг – гідна продовжувачка бардівської династії


"Я часто путаю сердца стук
И стук трамвайного колеса,
Иду, не выпуская из рук
Случайно пойманные небеса…” 



Всім, хто прийшов 13 грудня в затишний зал відділу мистецтв Центральної міської бібліотеки ім. Т. Шевченка дуже пощастило! В цей день до нас з концертом завітала Євгенія Ланцберг – поет, автор і виконавець пісень з Москви, дочка відомого російського барда, письменника, поета і педагога Володимира Ланцберга.

Євгенія народилася в Саратові. Майже відразу з батьками переїхала в Туапсе, де провела дитинство, отроцтво і юність. Потім жила в Краснодарі і Петербурзі. Останні 17 років мешкає в Москві.




Євгенія – член Спілки письменників Москви, лауреат Грушинського фестивалю. Ведуча майстерень і член журі багатьох міжнародних фестивалів авторської пісні.
Абсолютно справедливо написав про неї Микола Якимов – відомий пітерський автор-виконавець, актор і композитор: 
«Творчість Євгенії Ланцберг дуже камерна. Камерність ця – від поетичної мови Ланцберг, від самодостатності гітари, музики і виконання. Вона сучасна і різноманітна - часом жорстка, а часом не захищена, часом занадто відверта, а часом зашифрована від чужих». 
Писати Євгенія почала, як і більшість, ще в юнацькому віці. Пише вірші, музику і прозові замальовки.


 

Дмитро Коломенський, пітерський поет і бард, зазначає: 
«За кожен вірш, за кожну пісню Женя готова нести відповідальність – це відчувається і підкуповує, таким творам віриш. Напевно, тому пісні Євгенії Ланцберг співаються не тільки автором, але і тими, в кого вони влучили. А це вірна і дуже значима ознака невипадковості всього, що вона робить».
Зараз в її репертуарі велика кількість власних пісень і віршів, частиною яких вона щедро поділилася з сумськими глядачами на концерті. В програмі у виконанні Євгенії також прозвучали пісні інших, близьких їй по духу авторів.



Тетяна Лебідь,
відділ літератури з мистецтва ЦСБ ім. Т. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар