четвер, 22 грудня 2016 р.

Сирні "Посиденьки"


Свята наближаються... А разом із ними і святкові зустрічі :)







Пухнастий сніг, стійкий морозець за вікном і дата в календарі 20 грудня наполегливо натякають українцям, що Новий рік та Різдво не за горами. А до свят, як відомо, гарні господарі і господині готуються заздалегідь. Все в міру своїх можливостей і фантазії...

Дозволили і ми запропонувати присутнім на засіданні клубу «Посиденьки» кілька сучасних ідей подачі до святкового столу такого відомого і улюбленого продукту, як сир.

Стародавні греки і римляни не помилились, коли тисячі років тому назвали сир стравою богів і героїв. Смачний та корисний він радує нас і сьогодні на полицях магазинів. Чеддер, мраморний, гауда, пармезан, моцарелла, тільзіттер… 




Які сорти і чому краще смакуватимуть гостям у новорічну ніч? Відомий кухар і телеведучий Ектор Хіменес-Браво провів відеомайстерклас, як правильно та естетично оформити святкову, так звану, «сирну тарілку» із різних сортів сиру та фруктів та самому в домашніх умовах швидко приготувати напівтвердий сир.



Незвичними для українців стали б і зимові посиденьки із сирним фондю. «Нетрадиційно? Так. Але реально і цікаво», - так відгукнулись члени клубу на відео сюжет про цю стародавню страву швейцарських вівчарів.



Кожний різновид сиру має не тільки свій особливий неповторний смак, але й свій запах, інколи доволі неприємний. Про один з таких незвичних і дуже дорогих делікатесів ми дізналися з гуморески А.Найдьонова в виконанні В.Єщенка «Сир і кутюр’є».


 

Вже стало традицією на останньому передноворічному засіданні клубу знайомити присутніх з астрологічними прогнозами на майбутнє.



Новий 2017 рік – рік Червоного Вогняного Півня за китайським календарем несе зміни в житті країни, світу, а також в житті тих, хто прагне щось змінити. А щоб ці зміни були на краще бібліотекарі запропонували прислухатись до порад астрологів, як зустріти Новий рік: у що вдягтися, яку страву приготувати, кого запросити в гості. Народні прикмети, іноді дивні, але вивірені роками допоможуть привернути удачу, успіх, примножити багатство.




Позитивні емоції викликала і розважальна гра «Чи все ти знаєш про себе?» А гарний настрій спонукав до колективного виконання відомих пісень.

Тож ще раз вітаємо всіх із Новорічними святами, бажаємо щастя, здоров’я, мирного неба і з нетерпінням чекаємо на засідання клубу в Новому 2017 році!



Алла Білокур, Антоніна Колієнко,
абонемент для дорослих ЦМБ ім. Т.Шевченка 

Немає коментарів:

Дописати коментар