четвер, 16 березня 2017 р.

Ваша величність Жінка!


Среди весенних теплых дней - 8 марта всех дороже.
На всей земле, для всех людей - весна и женщина - похожи





В усі часи жінка була і є джерелом натхення письменників, поетів, музикантів, художників, всіх небайдужих і талановитих людей… Тому у Сумській центральній міській бібліотеці ім. Т. Шевченка 12 березня відбулась творча зустріч митців нашого міста під чарівною назвою «Ваша величність Жінка!», яка була присвячена святу весни, жінок, краси та пробудження природи.


Керівник студії «Літера» Віталій Меланич поздоровив усіх присутніх зі святом весни і прочитав власні вірші, присвячені темі жінки і жіночності - «О теплой женщине», «Лелейте женщину» та інші.

Свої вірші про прекрасну даму, весну, кохання читали Дарина Майборода, Надія Фурзенко, Олена Черненко, Зоя Пігуль.


 

Порадували своїми виступами Ольга Суровицька і Костянтин Москаленко, який читав вірші Олени Черненко.


 
Ведуча зустрічі Ірина Булахова побажала усім любові, натхення, творчих успіхів. Вона прочитала вірші Римми Казакової та презентувала присутнім свою нову казку «Дівчина і лісник»:
О, женщина, дитя, привыкшее играть
И взором нежных глаз, и лаской поцелуя,
Я должен бы тебя всем сердцем презирать,
А я тебя люблю, волнуясь и тоскуя…

Жінка і музика – як їх розділити? Прекрасна Дама та кохання до неї завжди надихало композиторів до створення музичних шедеврів.





Тож, прекрасний музичний подарунок зробив присутнім Сергій Борщ. Він виконав чудову пісню на вірші Булата Окуджави «Ваше величество женщина» та декілька ліричних композицій на скрипці.



А Вікторія Васалатій під акомпанемент піаніно виконала пісні на вірші поетів «про весну» та порадувала присутніх надзвичайно лагідними мелодіями Шуберта.




Ольга Козаченко прочитала свої вірші та виконала пісню «Як усе переплелося», а керівник Сумського відділення МСП України Микола Ремньов поздоровив усіх присутніх жінок із весняним святом і подякував за чудову зустріч. 




У режимі вільного мікрофону було ще багато поезії, музики, теплих слів, побажань та сподівань на нові творчі цікаві зустрічі.
Быть женщиной – что это значит?
Какою тайною владеть?
Вот женщина, но ты незрячий.
Тебе её не разглядеть.
Но если женщина приходит
И о себе заводит речь –
Она, как провод, ток проводит,
Чтоб над тобою свет зажечь.
(Римма Казакова)

Немає коментарів:

Дописати коментар