вівторок, 21 березня 2017 р.

Бібліотека – дім, де живе щастя!

 

Бібліотека дарує сумчанам щастя

 

 



Вчора - 20 березня, - жителі всього світу відзначили Міжнародний день щастя. Він був запроваджений Організцією Об’єднаних Націй у липні 2012 року.

Ініціатором запровадження Дня щастя була невеличка гірська країна Бутан. Вважають, що саме жителі Королівства Бутан є найщасливішими людьми в світі. Там навіть існує Міністерство щастя. 

Датою свята обрали 20 березня тому, що воно припадає на весняне рівнодення, коли світла частина доби дорівнює темній. За визначенням ООН, це – своєрідний символ рівності всіх жителів планети, які мають однакові права на щастя. Тому Організація Об’єднаних Націй закликає всі країни направити зусилля на покращення добробуту своїх мешканців.

Ми теж долучилися до цього свята, намагаючись, в міру своїх сил, «ощасливити» мешканців нашого міста. Для цього 20 березня на вулиці Соборній та в приміщенні бібліотеки (з 12.00 до 13.00) ми провели акцію «Бібліотека – дім, де живе щастя!».

Програма акції включала: 

😀 Створення колажу «Щастя очима сумчан». 

Всі охочі містяни вибирали з великої кількості картинок ту, яка втілювала їхні уявлення про щастя (любов, родина, діти, гроші, подорожі, веселощі тощо), і наклеювали на колаж.



😀  Майстер-клас «Обери собі друга». 

За допомогою наших фахівців з орігамі можна було змайструвати собі паперового друга – котика, пташку, собачку тощо і забрати її з собою. 



😀 Книжкові виставки «Щастя – це…» та «Щастя очима письменників». 

Матеріали цих виставок (книги, цитати, фото, журнальні статті, дотепні карикатури та вислови) надихали, створювали приємний настрій і викликали посмішку.




Всі перехожі та наші відвідувачі отримали листівки-щасливки з привітаннями та «гормони щастя» - цукерки.


 

 
 

 


Звичайно, що своєю акцією ми не змінили світ, але додали йому свою дещицю тепла і радості і засвітили ліхтарики Ваших посмішок. Для нас це – головне! 

Дякуємо всім, хто взяв участь у відзначенні Дня щастя! 

 


Наталія Устименко, 
відділ читальних залів ЦМБ ім. Т. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар