четвер, 23 березня 2017 р.

Смійтесь на здоров’я!


"Посиденьки" святкують День гумору




З роками людина все уважніше ставиться до стану свого здоров’я. Життєвий досвід наших шановних членів клубу довів користь ліків, які не продаються в жодній аптеці світу – ні в краплях, ні в пігулках, ні в порошках… Це – сміх! Добрий, веселий Сміх!  А сміх у гурті таких позитивно налаштованих людей, як в «Посиденьках» завжди має вдвічі більшу користь для організму.



Перед Днем гумору (1 квітня) ми зібрались на нашу клубну сміхотерапію. Згадали історію виникнення свята, починаючи з часів Давнього Риму і до сьогодення, цікаві розіграші жартівників різних країн: умиванння білих левів Тауера в Лондоні (1860), сюжет телекомпанії ВВС про вирощування макаронних дерев у Швейцарії (1957) ті інш. Правду сказав Іван Франко: «Смішний цей світ…».


Медики і гумористи в один голос стверджують: звичайні хіхоньки, сміх, регіт позитивно впливають на лікувальний процес при багатьох захворюваннях. Навіть у випадках, коли шанс одужати один із п’ятисот, як у американця Нормана Казінса. Саме після його перемоги над практично невиліковною хворобою за допомогою сміхотерапії, лікарі з 60-х років ХХ сторіччя стали відносити сміх до серйозних лікувальних засобів.



Відомий кінокомік Чарлі Чаплін вважав: «День без міху втрачений день». І тому програму клубного засідання продовжили відеовиступи сучасних майстрів слова з «95-го кварталу». «Дизель-шоу», І. Маменка та інші.


Дивились і сміялись над сюжетами про спробу відмінити в Україні Жіночий день 8 березня, вивченням депутатами англійської мови, непростим відносинам тещ – зятів, свекрух – невісток.


На хвилі піднесеного настрою експромтом виступили з гуморесками Павла Глазового і ліричними віршами різних поетів Куренінова Марія Степанівна і Донська Антонина Борисівна. 


 
 

Із задоволенням заспівав жартівливих українських пісень учасник сумського хору ветеранів Анатолій Гордійович Письменний.



Що й казати. Дві години спілкування з чудово-цілющим і веселим гумором. Біло над чим посміятись і з ким пожартувати. А значить, день пройшов недаремно.


Смійтесь на здоров’я, шановні українці!


Алла Білокур, 
абонемент для дорослих ЦМБ ім. Т. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар