суботу, 15 квітня 2017 р.

Творчий вечір Альбіни Батуріної




9 квітня Альбіна Батуріна запросила поцінувачів поезії на творчий вечір
"У чотири рядки"
, який відбувся у відділі літератури по мистецтву Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка. 




Ведуча вечора Надія Фурзенко представила Альбіну Федорівну Батуріну як високоосвічену людину з широким колом інтересів, талановитого літератора, автора 5 книг: "Життя як є", "Никогда не говори "никогда", "Сміховінегрет", "Осінній карнавал", Подих весни".


Поетеса - активна учасниця літературно-мистецького клубу "Грань", якому у травні цього року виповниться 5 років із дня засновання.


Вечір розпочався з мандрів по місцях, де побувала Альбіна Батуріна, "куди вона лине душею". Перше слово було місту Полтава, одному з красивіших міст України, де народилася Альбіна. Рідному місту присвятила поетеса теплі вірші. 

Один з них - "Знову квітнуть у Полтаві вишні" - авторка прочитала на вечорі.
Під супровід чудової музики та фото-слайдів із видокраями Полтави, Львова, Одеси, Трускавця, Абхазії, Венеції, Ніагарського водоспаду Альбіна Федорівна декламувала вірші, у яких оспівується краса цих міст і захват поетеси.



Від поезії подорожей слухачі занурилися у світ ліричних віршів, у яких кохання, сум, ностальгія, любов до природи-матінки. Від ії віршів віяло подихом весни! 



Друзі-поети Надія Позняк, Тетяна Прус, Ірина Булахова, Лариса Травнікова, Надія Фурзенко, Віталій Меланич виконали вірші поетеси. Родзинкою вечора стали вірші Альбіни Батуріної, написані англійською мовою.

 

Віршовані гумористичні усмішки, майстерно виписані з реалій сьогодення також були у програмі. Григорій Львович Єлишевич висказав задоволення вечором і майстерно прочитав дві гуморески Батуріної. 




Цікавою була інсценізація усмішки "У сільському ресторані".

 

Прикрасили вечір і пісні "Липи цвітуть", "Передчуття осені", "Когда забудешь ты меня" - сотворчість Альбіни Батуріної та Лариси Травнікової. Їх милозвучність зачарувала слухачів. 


Наостанок пролунав вірш-побажання "Життя триває!" 




Надія Фурзенко

Немає коментарів:

Дописати коментар