середу, 23 серпня 2017 р.

Світ фантазій і добра Світлани Качуровської


Відгук про виставку



Є мистецтво, яким не лише захоплюєшся, але й перед яким розгублюєшся, коли доторкаєшся до нього, і ще більше бентежишся, коли пробуєш про нього розповісти. Такі почуття в мене виникли, споглядаючи виставку сумської художниці Світлани Качуровської.


Полотна художниці наповнені яскравими фарбами, які втілюють щирі моменти нашого життя. Це ті миттєвості, від яких виростають крила на душі, хочеться жити, творити, мріяти, відчувати. Картини надихають на добрі, світлі почуття, спонукають забути сіру буденність і хочеться мріяти про щось неосяжне, абстрактне.


В атмосферу подорожей кличуть роботи «Мандрівники», «Зібралися у подорож». Так і хочеться вирушити в якусь цікаву мандрівку і заполонити серце новими враженнями.

 


А з яким теплом художниця малює рідне місто! Багато полотен вона присвячує саме йому: «Наше місто найкраще в світі!», «Мій казковий світ». Наприклад, на картині «Мій казковий світ» майорять обриси нашої Альтанки, видно куполи Спасо-Преображенського собору, залитого вранішнім сонцем.


Чи є люди, які захоплюються красою нашого міста? Звісно, є. Це ж «Перукар, який обожнює місто Суми», «Кондитер, який любить свою професію та рідне місто». Вони небайдужі до всього, що відбувається навколо, а їхня посмішка дарує оптимізм і добро. 


Чудернацькі картини «Як солодко спати на світанку», «Куточок фантазера», «Кавунове літо у казковому місті» пройняті емоціями безтурботного дитинства, якоїсь щиросердної наївності.


Вдивляючись в них, згадуєш про своє дитинство, впізнаєш себе в цьому вирі почуттів та емоцій - легкому й невагомому. Як інколи нам, дорослим, хочеться опинитися в тому казковому світі, хоча б на мить, і забути про всі свої негаразди й проблеми.

На мою думку, творіння Світлани Качуровської заслуговують лише на схвальні відгуки, адже надихають на добрі справи, оптимізм і добро.


Аліна Скосер,
відділ ІДРМ ЦМБ ім. Т. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар