неділю, 27 серпня 2017 р.

Сіяти розумне, добре, вічне





Якими б не були часи, як би не розвивалося суспільство, основною його цінністю була, є і буде Людина. У кожної окремо взятої особистості власна історія, уподобання, бачення довколишнього світа.
Важливо вчасно оцінити її, розгледіти те неповторне, що вирізняє її з-поміж інших, допомогти розкритися, щоб дочекатися щедрих плодів життєдіяльності.

Саме й про це йшлося під час останнього літнього спільного засідання літературно-мистецького клубу «Грань» та членів СОГО «Паліцинської академії» яке відбулося 6 серпня в бібліотеці ім. Т.Г.Шевченко.

Про непростий, часом трагічний шлях до визнання і слави відомого у всьому світі бразильського письменника Пауло Коельо розповіла куратор клубу Антоніна Колієнко.

Ще у дитячому віці Пауло висловив бажання стати письменником і став попри перешкоди й те, що у його мрію не вірили найрідніші люди. До уваги присутніх вона запропонувала документальний фільм про Майстра слова, якому нещодавно виповнилось 70 років, а також зробила огляд виданих ним творів, познайомила з новинками, які є у фондах бібліотеки.

Зовсім по-іншому склався життєвий шлях знаного у Сумах, та за межами області краєзнавця, педагога, публіциста, члена НСЖУ Близнюка Анатолія Михайловича, про якого Ольга Нестеренко написала біографічний нарис «Кредо Анатолія Близнюка». На щастя у цієї непересічної, креативної особистості була і підтримка батьків, і розуміння колег, і вдячність учнів. Тому й стільки добрих справ і проектів були втілені вжиття, а заслужені нагороди знайшли свого героя.



На підтвердження цих слів Анатолій Близнюк продемонстрував своє портфоліо, докладно розповів про зустріч з відомими людьми, захоплення колекціонуванням картин, рідких видань. Цікаво було послухати, як він дослідив власний родовід до дванадцятого коліна, писав пісні, розробляв проекти скульптури вчителя, займався оформленням музеїв освіти і науки Сумщини, та «Дзвони пам*яті», тощо.

Про його невтомну працю досить вичерпно розповіли кандидат педагогічних наук СДПУ Валентина Нагощенко, краєзнавці, члени «Паліцинської академії» Федір Наумко, Василь Кладієнко, поетеса Богдана Гусак. Усі вони отримали від автора та героя нарису книги з дарчими надписами.

Про можливість пропагувати власні творчі здобутки в інтернет-журналі «Літера» висловив голова Сумського обласного відділу МСПУ Микола Ремньов.

Керівник клубу «Грань» Віталій Меланич виголосив вітання на адресу гранян, які видали чергові книги, це Віталій Симоновський «Лирика с улыбкой», Тетяна Прус «Четыре шага до весны», Марина Реух «Сльози сонця». Також було оголошено про дати презентацій.

Вже доброю традицією для «Грані» є запрошення гостей із літературних студій інших міст. Цього разу усі з величезним задоволенням ознайомилися з поетичним доробком Галини Акимової, члена студії «Третій цех» м.Харків.

На завершення прозвучали поезії В.Меланича, М.Реух, М.Балабана, З.Пігуль, О. Воробьової, І. Булахової, Б.Гусак, А.Батуріной, Т.Прус, В.Кривенчук.

Богдана Гусак, 
прес-секретар літературно-мистецького клубу «Грань» 

Немає коментарів:

Дописати коментар