вівторок, 14 листопада 2017 р.

Продуктивно і з вогником


Граняни зустрічають листопад


 

«Хто добре запалився, той добре почав, а добре почати — це наполовину завершити», – говорив славетний поет і філософ Григорій Сковорода. Тож 
5 листопада члени літературно-мистецького клубу «Грань» із вогником розпочали чергове засідання.

У першу чергу привітали поетесу, літературного дослідника Валентину Кривенчук з ювілейним днем народження, побажавши їй подальших успіхів та гараздів.


Суми є одним із лідерів серед культурно-освітніх центрів України. Тут, у буквальному розумінні, вирує мистецьке життя: діють численні студії, клуби, що об’єднують прихильників різноманітних напрямків літератури, музики, образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, театру тощо; проходять виставки і презентації, цікаві зустрічі й спектаклі. 

Багато культових постатей останнім часом залюбки відвідують місто, щоб насолодитися його архітектурою й творчою атмосферою. Серед них – відома українська письменниця Ірен Роздобудько. Саме про неї та її творчі здобутки повела мову куратор клубу Антоніна Колієнко. 


Вона не тільки дала вичерпну інформацію про життєвий шлях мисткині, а й зробила детальний огляд її творів, які містяться у фондах бібліотеки. За деякими з них за сценаріями самої ж таки Ірен було знято художні фільми. Пані Антоніна усіх люб’язно запросила відвідати чергову зустріч із читачами, яку проводитиме сучасна письменниця, володарка літературної премії «Коронація слова».
Досить жваво у ході дебатів було ухвалено питання про вибори правління клубу й МСПУ, прес-секретаріату , культсектору, яке виніс на загальне обговорення голова клубу Віталій Меланич.


Таким чином, до правління МСПУ увійшли: Віталій Меланич, Микола Ремньов (як співголови), Ольга Воробйова, Ольга Нестеренко, Віталій Симоновський; до прес- секретаріату: Богдана Гусак, Надія Фурзенко, Альбіна Батуріна, Валентина Кривенчук; до культсектору: Ірина Булахова, Тетяна Прус.


Віталій Меланич прозвітував про поїздку до Глухова на презентацію альманаху «Українська хвиля», куди увійшли твори гранян, проанонсував його презентацію в Сумах, запросивши усіх бажаючих. 

Також він зазначив, що листопад є напрочуд насиченим і продуктивним у мистецькому плані місяці. Зокрема незабаром мають відбутися презентація нової книги Альбіни Батуріної «Італійські канікули», презентація альманаху «Харківський міст» у Харкові та ще ряд цікавих заходів.
  

Однією з родзинок роботи клубу є «домашнє завдання». Цього разу слід було написати поезію про осінь, тож присутні мали можливість насолодитися творами на осінню тематику, у яких простежувався індивідуальний стиль авторів.


Наостанок традиційно було зачитано та обговорено нове із творчого доробку присутніх за засіданні Віталія Меланича, Миколи Ремньова, Ольги Нестеренко, Валентини Кривенчук, Жанни Гапеєвої, Миколи Балабана, Віталія Симоновського, Юрія Оша, Надії Фурзенко, Альбіни Батуріної, Гусак Богдани, Ірини Булахової, Тетяни Прус, Олега Шрамка.

 
Богдана Гусак,
прес-секретар літературно-мистецького клубу «Грань»

Немає коментарів:

Дописати коментар