середу, 13 грудня 2017 р.

В Інтернеті є все і навіть більше



14 грудня в Україні святкується День Інтернету

Інтернет настільки щільно увійшов в життя людини, що без нього вже дуже важко уявити навіть один день. Всесвітня мережа створена, в першу чергу, для обміну інформацією, дуже швидко стала для людей чимось значно більшим. 



Інтернет перетворився на цілий віртуальний світ зі своїми законами і впізнаваними символами. І подібний винахід просто не міг залишитися без свого персонального свята.

Міжнародний День Інтернету намагалися ввести кілька разів, але жодна з дат так і не стала традиційною для всього світу. Таких дат багато, і це здорово, що практично кожен день у користувача, що включив комп'ютер чи іншу IT-техніку, є привід щось святкувати :))

Найбільш поширеним є святкування Міжнародного дня Інтернету 4 квітня - в день смерті святого Ісидора Севільського, покровителя учнів і студентів, який створив першу в історії енциклопедію "Etymologiae" в 20 томах. Також дата 4.04 дуже схожа на помилку HTTP 404.

У багатьох країнах існують національні дні Інтернету. Зазвичай вони приурочені до якихось подій, пов'язаних із введенням Інтернету в цій країні. Наприклад, в Узбекистані - це 29 квітня, а в Росії - 30 вересня.

У нас в Україні День інтернету святкується 14 грудня.

День Інтернету - це ще одне нагадування про те, як стрімко зростає і розвивається «паралельна реальність». 

В цей день традиційно всі користувачі Всесвітньої Павутини обмінюються листівками, віршами та привітаннями усіма можливими способами - на різних форумах,чатах, в соціальних мережах. У блогах і живих журналах йде активне обговорення свята. У цей день можна відправити офіційні привітання своєму провайдеру, який і забезпечує якісну роботу інтернету.

Як виявилося, є навіть Портал для зв'язку з Богом Інтернету, через який можна залишати свої побажання, прохання і пропозиції. Там же можна полегшити душу і розповісти свої історії. А найголовніше, що в день святкування Дня інтернету всім користувачам є куди направити свої офіційні привітання.

Не так давно було проведене соціальне опитування, в якому у випадкових перехожих цікавилися, як вони планують провести таке свято і чи знають вони взагалі про нього. Соціологи цікавилися у випадкових перехожих, як би вони хотіли провести цей день.

Відповіді деяких опитуваних дійсно могли здивувати. Виявилось, що більшість людей не знають про таке свято, а ті, хто збирається відзначати його, заявляли, що вони відмовляються від інтернету саме в цей день.Такий парадокс полягає, мабуть, в тому, що людина підсвідомо прагне періодично відпочити від тягаря безперервного спілкування в чатах і соціальних мережах.

Багато опитуваних пропонували вирушити в книжковий магазин і підібрати літературу для всієї родини, щоб нагадати наскільки важливо не забувати читати книги, насолоджуватися запахом свіжонадрукованих сторінок і отримувати від таких простих дрібниць задоволення.

Оскільки інтернет вважається засобом інформаційних комунікацій, то в такий день можна отримувати всі цікаві новини з газет, а вільний час провести на природі: поїхати на пікнік або просто зустрітися в парку.

Отож, справді - без Інтернету сьогодні неможливо прожити, але іноді варто залишати улюблену Всесвітню павутину і звертати увагу на прості речі, що відбуваються навколо.

Тим більше, що зовсім скоро - в останню неділю січня - буде відзначатися протилежне свято - Міжнародний день БЕЗ Інтернету. Воно було засновано ентузіастами з усього світу, які проводять свої ідеї через онлайнове співтовариство «Do Be».

Цікаві факти про Інтернет: 
  • Всесвітня Мережа почала своє існування в 1960 році в США і була створена для оборони військових сил.
  • 17 травня 1991 року називають ще одним днем ​​народження Інтернету, саме тоді було прийнято загальновідомий стандарт для сторінок «WWW».
  • На 256 день року (12 або 13 вересня) відзначається День Програміста.
  • Для того, щоб кількість користувачів досягла позначки в 50 млн, інтернету було потрібно 4 роки, тоді як радіомовлення - 38 років, а телебаченню - 13 років.
  • Незважаючи на величезну популярність Інтернету, 80% жителів планети не є його користувачами.
  • 70% із загального числа користувачів - чоловіки, а кожна 8-ма пара познайомилася за допомогою Мережі.
  • Кожного місяця тільки користувачі Facebok викладають в мережу 3 мільярди своїх фото.
  • Перший смайлик був відправлений в 1979 і виглядав так -). До речі, у нього є свій день народження - 19 вересня.
  • Призначенням першої веб-камери було відстеження запасів кави в кавоварці.

Корисні посилання: 

За джерелами Інетернет

Немає коментарів:

Дописати коментар