середу, 2 травня 2018 р.

Слухали й почули...: "Грань" зустрічає харківських поетів



Воістину плідним і насиченим для членів літературно-мистецького клубу «Грань» став місяць квітень. Про таку кількість виступів, презентацій та зустрічей можна тільки мріяти . Всі вони по-своєму неповторні, незабутні та вже увійшли до історії літератури рідного краю.



Однією із яскравих і довгоочікуваних подій стала творча зустріч із поетами Харкова, яка відбулася 21 квітня.


Євгеній Резніченко, Артур Савран та Гася Лапшун – члени редакційної колегії літературного альманаху «Харківський міст», де граняни третій рік поспіль мають честь друкувати свої твори. Наразі готується черговий випуск. 

Також гості є представниками Конгресу літераторів України, куди свого часу вступили члени клубу «Грань» Микола Ремньов, Віталій Симоновський та Тетяна Лісненко. 



У Блакитній залі Сумської центральної міської бібліотеки ім.Т.Шевченка зібралося коло шанувальників поетичного слова. Послухати гостей, які приїхали на запрошення клубу «Грань», завітали представники різних поколінь і літературних студій міста. 

Програма заходу була досить насиченою: звучали філософська, громадянська та інтимна лірика, гумористичні твори, пісні.



Глядачі мали можливість отримати досить вичерпні компетентні відповіді під час літературного діалогу. Палко обговорювалися питання ,що стосувалися основних тенденцій у сучасній поезії,особливостей поетичного синтаксису, рівня грамотності та наявності особистості автора у його творах ; розкривалися напрями літературного життя в Україні та за її межами.




Під час виступів панувала цілковита тиша, яку переривали оплески вдячних слухачів. Усі присутні відмітили високий рівень запропонованих поетичних та музичних творів, тому на адресу харківських поетів лунали схвальні відгуки, добрі побажання і запрошення приїхати ще.



Гості не оминули увагою бібліотеку, подарувавши свої книги і подякувавши за надану можливість зустрітися із сум’янами у затишній атмосфері. Дехто отримав не тільки естетичну насолоду, а й поетичні збірки у подарунок. Колективне фото засвідчило наявність міцного містка творчої дружби між Харковом і Сумами.




Євгеній Резніченко, який 9 років поспіль опікується альманахом «Харківський міст», із задоволенням відзначив, що його з друзями слухали й почули. А, отже, мети поїздки досягнуто.

Богдана Гусак,
прес-секретар літературно-мистецького клубу «Грань»

Немає коментарів:

Дописати коментар