понеділок, 29 жовтня 2018 р.

У здоровій творчій атмосфері: "ГРАНЬ" жовтнева


Ось і другий місяць осені – золотистий жовтень – покликав гранян на чергове засідання. Сонячний день у розпал бабиного літа подарував усім присутнім чудовий настрій, налаштував на продуктивну роботу, спрямовану на вдосконалення техніки письма, глибокий аналіз поетичних текстів.



Традиційно розпочали із рубрики «Календар знаменних дат», яку веде куратор клубу Антоніна Колієнко. У цікавій і змістовній формі вона розповіла про засновника найпрестижнішої у світі премії. Вона зазначила, що цього місяця, 21 жовтня, виповнюється 185 років від дня народження шведського хіміка, інженера, винахідника, підприємця й філантропа Альфреда Бернхарда Нобеля.


Цій непересічній людині належало 355 різноманітних патентів, найвідоміший із яких – динаміт. Щоб не мати довічної репутації злодія, винахідника зброї масового знищення, він заповів свої статки на запровадження Нобелівських премій за найбільш вагомі досягнення в галузі фізики, хімії, медицини, літератури і за внесок у зміцнення миру. Про віхи життя вченого присутні також дізналися, переглянувши документальний фільм.

Пані Антоніна більш детально зупинилася на порядку вручення премії, процедурі підготовки і проведення святкового банкету, зацікавила маловідомими фактами про номінантів. Члени клубу доповнили розповідь власними коментарями та спостереженнями, що стосувалися даної теми.



Логічним продовженням стало віншування ювілярів з числа членів літературно-мистецького клубу «Грань». 

Зокрема від керівництва МСПУ надійшли дипломи на ім’я співголови обласного відділення МСПУ Миколи Ремньова з нагоди 70-річчя та Тетяни Прус з нагоди 55-річчя.

Також Микола Омелянович отримав престижну нагороду – літературну премію «Свій вариант». 

За вагомий внесок у розвиток літературного процесу та з нагоди 25-річчя МСПУ грамотою була нагороджена Ольга Воробйова, член правління обласного відділення МСПУ. 

Нагороджених привітали квітами та бурхливими оплесками.

Керівник клубу «Грань» Віталій Меланич повідомив про вихід 20-го ювілейного випуску альманаху МСП «Свій варіант», куди увійшли його поезії та твори Миколи Ремньова, Ольги Воробйової , Богдани Гусак, Ірини Булахової, Юрія Оша. 

Він закликав приєднатися всіх бажаючих. 

Також на порядку денному постало питання про видання чергового 4-го випуску альманаху «Грані слова».

Було обговорено його концепцію, вирішено ввести нові рубрики, запросити гостей, засвітити нові імена. 

Свідченням того, що члени клубу є активними в літературному житті, є їхня участь у різноманітних конкурсах, фестивалях, поїздках до побратимів по перу, яких останнім часом було чимало. 

Нещодавно з великим успіхом пройшли презентація книги «Амальгама» та творча зустріч «Три спроби повернути час» Марини Реух (Ольги Нестеренко). 

Цій події було висвітлено в обласній пресі та в місцевому випуску новин. 

Незабаром слід чекати таких заходів, як марафон-концерт «Осіння рапсодія» 20 жовтня, ювілейний вечір поета-гумориста Григорія Єлишевича 6 і 8 листопада.

Найпродуктивнішою частиною засідання було обговорення та аналіз нових творів присутніх поетів: Богдани Гусак, Тетяни Прус, Юрія Оша, Олексія Лагутіна, Жанни Гапеєвої, Валентини Кривенчук, Олександра Сердюченка, Альбіни Батуріної, Ольги Воробйової, Ольги Чемодурової-Алімпієвої, Світлани Петренко, Віталія Меланича, до яких приєдналися Микола Ремньов, Ольга Нестеренко.




Це ще раз підтверджує, що в колективі панує здорова творча атмосфера.


Богдана Гусак, 
прес-секретар літературно-мистецького клубу «Грань»

Немає коментарів:

Дописати коментар