четвер, 10 січня 2019 р.

Під різдвяні дзвони: "Грань" святкова



Перше засідання літературно-мистецького клубу «Грань» відбулося 6 січня, коли у кожній господі готували 12 страв до Святої вечері, а у храмах відбувалися святкові богослужіння.




Під переливами різдвяних дзвонів лунали новорічні привітання і побажання, зокрема й від правління МСПУ, яке перед присутніми зачитав керівник Віталій Меланич.

Саме 6 січня 70 років тому на Вінниччині з’явився на світ поет-пісняр, член НСПУ, Заслужений діяч мистецтв України, головний редактор журналу «Дніпро» Микола Луків. З його біографією та творчим доробком познайомила Антоніна Колієнко.



Вона представила поетичні збірки ювіляра, які є у фондах центральної міської бібліотеки ім.Т.Шевченка. Та найкращим підтвердженням популярності Миколи Луківа стали його пісні у виконанні популярних виконавців, зокрема Анатолія Горчинського, Віталія Білоножка, Раїси Кириченко, які прозвучали у відеозаписі. Не менш натхненно прочитала одну з улюблених поезій Миколи Луківа гранянка Ірина Булахова.




Однією з традицій «Грані» є віншування ювілярів, тож члени клубу до поздоровлень на адресу поета з Лебединщини Миколи Балабана, якому наприкінці грудня виповнилося 60 років. Як керівник,Віталій Меланич вручив йому грамоту від МСПУ, а також медаль та вітальну листівку від колег по перу.


 

Після обговорення такого питання, як підготовка до випуску нового альманаху «Грані слова», перейшли до творчого домашнього завдання, яке полягало в написанні поезії на сучасну тематику за першим рядком «Хіба самому написати». 




Прозвучали цікаві поетичні думки й варіації, які разом із натхненням прийшли до Лаврик Лілії, Меланича Віталія, Богдани Гусак. Як продовження теми – поезії Ольги Воробйової, Альбіни Батуріної, Валентини Кривенчук, Олексія Лагутіна. 



До «Грані» приєдналася ще одна палка прихильниця поезії Лариса Гриценко , яка зачитала власні твори, вислухала критичні зауваження. Досить своєрідним був виступ читача бібліотеки Віктора Хіценка, який представив на суд членів клубу поетичну іронічну замальовку на теми сучасності Тетяни Боровик з Лебедина.




Фінальним акордом прозвучали різдвяні поезії Зої Пігуль, Ірини Булахової, Богдани Гусак, Ольги Воробйової, Лаврик Лілії, Альбіни Батуріної, Миколи Балабана, Олександра Сердюченка, Олексія Лагутіна, Валентини Кривенчук, Віталія Меланича. 




Продовженням святкувань і новим місцем зустрічі має стати поетичний марафон напередодні Старого Нового року, до якого долучилися і члени клубу «Грань».


Богдана Гусак, 
прес-секретар літературно- мистецького клубу «Грань»

Немає коментарів:

Дописати коментар