вівторок, 9 квітня 2019 р.

"Автентична Україна" чекає на вас


Google-Україна спільно з Міністерством культури України створили проект “Автентична Україна” про українську культурну спадщину, на сайті якого можна онлайн відвідати, наприклад, Запорізьку Січ або Одеську оперу.




Проект є унікальним віртуальним простором, що містить колекцію автентичних аудіо та візуальних прикладів української айдентики.



Однією з цілей проекту є збереження й популяризація культурної та історичної спадщини України. Завдяки сайту “Автентична Україна” будь-який користувач, як у нашій країні, так і за її межами, може відкрити для себе красу та різноманітність культурної спадщини різних регіонів України.




Платформа “Автентична Україна” складається з 2 частин: “Матеріальна культурна спадщина”, представлена віртуальними турами, та “Нематеріальна культурна спадщина”, що містить 5 розділів:
 
  • Розділ “Усні традиції й форми вираження” присвячений колисковим пісням, казкам і легендам, загадкам, колядкам, щедрівкам та багатьом іншим проявам фольклору та мови. Цей розділ охоплює історію виникнення фольклору. Тут можна дізнатися, чому народна творчість вважається "усною", а також ознайомитись з найбільш яскравими прикладами українського народного епосу.
  • У розділі “Виконавське мистецтво” можна знайти інформацію про українські співи, танці, народну драму та ігри.
  • Третій розділ присвячений звичаям, обрядам і святкуванням.
  • У розділі “Знання та практики, що стосуються природи і всесвіту” описуються традиції, звичаї, обряди й практики, які складали господарсько-побутову культуру українського народу та уособлювали знання про навколишній світ.
  • Розділ “Традиційні ремесла” розповідає про українські ремесла і промисли, зокрема тут мова йде про гончарство, розпис, ткацтво, вишивку, різьблення, лозоплетіння, ковальство, виготовлення іграшок і писанкарство.
На сайті передбачена можливість додавати і розширювати інформаційне наповнення; тут можна знайти авторські тексти-описи, аудіо та відеоматеріали, ілюстрації, 3D-зображення і віртуальні тури. Інформація доступна українською та англійською мовами. 




Важливою частиною проекту “Автентична Україна” є освітня складова: у кінці кожного розділу є інтерактивні тести, які можуть бути використані педагогами під час навчального процесу, що робить платформу яскравим і зручним інструментом освітньої діяльності в школах і державних установах.


Немає коментарів:

Дописати коментар