неділю, 5 квітня 2015 р.

Диво народження писанки

«Писанкова магія»: в бібліотеці провели майстер-клас по писанкарству





Все ближче й ближче до нас світле свято Великодня, свята коли відбуваються дива. Ось і бібліотекарі відділу мистецтв Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка вирішили подарувати для своїх юних читачів справжнє диво – диво народження писанки.


 

 Для проведення майстер-класу, який відбувся 2 квітня, була запрошена Катерина Борика, викладач Сумської дитячої художньої школи. Вона й розповіла дітям про основні техніки писанкарства, поділилась своїм вмінням та майстерністю.


Під її керівництвом юні гості бібліотеки, учні 6-х класів ЗОШ № 18, вчилися розписувати та читати писанки, адже кожен малюнок в писанці має своє життя, свою символіку, яка може багато про що розповісти.
  
  

Діти мали можливість роздивитися цікаві і яскраві книги по писанкарству, підготовлені бібліотекарями відділу мистецтв і обрати ті малюнки, що сподобалися.


Кожному було роздано олівець, віск та писачок для створення власного шедевру. І діти поринули в світ творчості і фантазії. З натхненням та великою любов’ю творили учні свої писанки.


 

Вони вперше спробували себе у цій справі, дуже хвилювалися і боялися, що в них нічого не вийде. Але писанка вийшла у кожного! Переконалися у цьому, коли на останньому етапі майстер-класу почали знімати віск, і під вогнем свічок розквітли орнаменти на їхніх писанках.

 
Така діяльність була настільки захоплюючою, що учасники майстер-класу не помітили, як пройшов час. Всі діти відчули себе справжніми творцями.




По завершенню цього незвичайного заняття кожен тримав у своїх руках власне диво – писанку-оберіг і щиро повірив, що вона принесе родині добробут, здоров'я і благополуччя.


Сподіваємося, що позитивний настрій, який склався на майстер-класі дав велике натхнення дітям продовжувати творити писанки і дарувати їх своїм близьким і друзям в світле свято Великодня.


  
Тетяна Лебідь, Олена Кузьміна,
сектор літератури по мистецтву ЦМБ ім. Т. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар