вівторок, 22 грудня 2015 р.

«Казки різдвяної ночі» відкривають свої таємниці


Подаруйте собі маленьку подорож
в чарівний світ новорічної казки!






Новий рік та Різдво - радісні зимові свята, які прийнято зустрічати в колі рідних та друзів. Це час, сповнений чудес, чарівництва і казкових перетворень, долучитися до яких запрошує вас відділ мистецтв Центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка, де відкрилась художня виставка студентів відділення ОДПМ СВУМіК ім. Д. Бортнянського «Казки різдвяної ночі».



 

Відвідувачі мають змогу зануритись у справжнісіньку казкову атмосферу: зустрітися з різдвяними янголами, героями відомих літературних творів, казковими тваринками та пройтися з веселою юрбою колядників.




За різноманітністю технік і матеріалів — живописом, графікою, текстильними аплікаціями і батиком виставка нагадує новорічну ялинку з яскравими вогниками й іграшками.





Приємною несподіванкою для гостей виставки стане і колекція карнавальних масок, створених старшокурсниками. 

Використання масок притаманне для всіх культур світу і використовувалися вони переважно в різноманітних обрядових і ритуальних дійствах. Так, наприклад, в Україні традиційними учасниками різдвяно-новорічних свят були так звані ряджені, що змінювали свій зовнішній вигляд за допомогою масок та незвичайного одягу.




У давнину рядження виконувало важливі релігійно-магічні функції, але з часом цей звичай перетворився на веселу розвагу, маскарад.






Сьогодні важко уявити новорічне свято без карнавалу та масок. І якщо у вас є бажання виглядати креативно і стильно, створіть свою маску власноруч, а цікаві ідеї можна підгледіти на виставці в бібліотеці, де відвідувачі побачать так звані «венеційські», а також оригінальні маски, що є проявом авторської фантазії. 

Кожна з них має свою назву та певну тематику: «Кокетка», «Синій маг», «Мовчання», «Мак», «Жар-птиця», «Метелик», «Рибка», «Мильна піна»




Виставка буде безперечно цікава дітям, але і дорослі не залишаться байдужими. Адже кожен з нас мріє хоч ненадовго повернутися в безтурботне дитинство, коли свято було не просто вихідним в календарі, а продовженням казки, прочитаної на ніч.

Подаруйте собі та своїм дітям цю маленьку подорож в чарівний світ!

Виставка «Казки різдвяної ночі» буде діяти до 20 січня 2016 року.




О.Кузьміна, Л. Музиченко,
відділ мистецтв ЦМБ ім. Т. Шевченка



Немає коментарів:

Дописати коментар