четвер, 26 травня 2016 р.

На святі «Слова»


Презентація "СЛОВА":
вийшла
нова збірка сумських авторів



Літературно-мистецький клуб "ГРАНЬ"



 
Поетичне слово – енергетичний код автора, який вкладає у нього своє бачення світу. Це думки, представлені на суд читачеві: чи зрозуміє він глибинну суть, чи відчує те, що заховано між рядків, чи зробить відповідні висновки...

На ці питання може відповісти пан Час, адже через його певний проміжок можна дізнатися, наскільки вдалими та проникливими вийшли твори, який слід вони залишили у тих, кому довелося їх читати.

Працювати зі словом непросто, інколи важко... Буває, не слухаються рими, не вистачає гостроти, влучності чи яскравості образів... Кожен по-своєму шукає натхнення, підбирає палітру лексем для змалювання того, що створила уява, надаючи йому відповідної форми.

Поети із літературно-мистецького клубу «Грань» рік за роком усе більше переконуються в тому, що до кожного нового видання слід ставитися дуже відповідально, адже отримана оцінка від поціновувачів красного письменства багато чого варта.

Високим рівнем якості в Сумах можуть похвалитися книги, видані в рамках міжрегіонального проекту Андрія Полякова «Сумщина творча. Культура і мистецтво».

Серед них – колективні збірники «Ми» та «Автограф». А навесні 2016 року до них додалася ще одна книга – «Слово» за редакцією поетів, членів НСПУ Андрія Полякова й Тамари Герасименко. 

Оригінальна обкладинка – творча знахідка художниці, поетеси Маргарити Москвічової

Сюди увійшли твори дев’ятьох гранян: Альбіни Батуріної, Богдани Гусак, Віталія Меланича ,Світлани Петренко, Зої Пігуль, Тетяни Прус, Віталія Симоновського, Надії Фурзенко, Євгенії Чернецької.

13 травня в муніципальній галереї пройшов музично-мистецький вечір, під час якого відбулася презентація «Слова» та виступ квартету «Чужасі». Звичайно, багато слів поваги і вдячності прозвучало на адресу натхненника проекту Андрія Полякова.



Він привітав усіх 20 авторів, чиї твори стали зразком сучасної лірики. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять поетеси Євгенії Чернецької, яка завчасно пішла із життя, однак залишила яскравий слід у поезії та серцях своїх друзів та прихильників.



До слів привітання приєдналася Тамара Герасименко, майстерно прочитавши власні поетичні замальовки.

Та найбільше уваги було відведено самому «Слову». Із вуст присутніх авторів звучали чудові поезії, які викликали у гостей приємні емоції та хвилю овацій.


 
Є надія, що ця книга припаде до душі читачам, адже таких по-справжньому відвертих і щирих творів потребує кожна людина.


Богдана Гусак,
прес-секретар літературно-мистецького клубу «Грань»

Немає коментарів:

Дописати коментар